Τα Γιάννενα έχουν ...απελευθέρωση

Διαβάστηκε από 1041 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/2/2017

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ξεκινήσουν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθούν ανήμερα της 21ης του μήνα με την μεγάλη παρέλαση.

 
Με σειρά εκδηλώσεων θα εορταστεί και φέτος η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων

Ενδεικτικά το πρόγραμμα:
- Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Τσερίτσανα του Δήμου Δωδώνης, όπου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων» καθώς και εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας.

- Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί με επιτόπια επίσκεψη στα Οχυρά Μπιζανίου. Θα πραγματοποιηθούν τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση, ο «20ος Μπιζάνιος Δρόμος» και επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912 - 1913 στο πολιτιστικό κέντρο Μπιζανίου.

- Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση με τίτλο «Λόγος και εικόνα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο του 19ου αι. Εικόνες, βιβλία, συγγράμματα. Τιμή στον Νίκο Ψημμένο», στον εκθεσιακό χώρο ΓΑΚ Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο.
Στις επτά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Η εκδήλωση, θα κλείσει μουσικά με συναυλία από την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θέμα: «Γιάννενα, Γιάννενα».

Μουσική: Κώστας Λώλης, Στίχοι: Γιώργος Καψάλης, Ποιητής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ενορχήστρωση: Φοίβος Παπαδόπουλος, Σολίστ: Σοφία Σπυριδούλα Ζώη, υψίφωνος Μαρία Τσιρώνη, υψίφωνος, Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας Παιδαγωγικού Τμήματος Παν/μιου Ιωαννίνων: Ειρήνη Νικολάου Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων: Μιχάλης Βακάλης, Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Χλίτσιος.

Στις 20:15, οι παρευρισκόμενοι θα ξεναγηθούν στην έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου - χαράκτη Χριστόδουλου Γκαλτέμη με τίτλο «Γιάννενα», που θα εγκαινιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη.

- Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ανήμερα της Επετείου, η ημέρα θα ξεκινήσει με εορταστικό πρωινό στις 7:00, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της μπάντας της VIII Μεραρχίας.
Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων, στις 11 κατάθεση στεφάνου από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στο Ηρώο Μπιζανομάχων και δεξίωση στο Μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στις δώδεκα το μεσημέρι θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με επίδειξη από τη Στρατιωτική Μουσική του ΓΆ Σώματος Στρατού στην κεντρική πλατεία.

 

που να μεινετε - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

  • Σε ένα παραμύθι μέσα στο κέντρο

    Πας στο SAZ City Life Hotel  των Ιωαννίνων και ζεις το ανοιξιάτικο όνειρο στην πόλη από κάθε άποψη, με σπέσιαλ άνεση και σε απόσταση αναπνοής από τα περίφημα αξιοθέατα. Το υπέροχο μπουτίκ ξενοδοχείο με τα 23 δωμάτια, διακοσμημένα με μεράκι, δημιουργικότητα και φαντασία, σας κάνει να πείτε τη ζωή... ζωάρα. Περισσότερα
  • Ανετη διαμονή στο κέντρο της πόλης

    Η καρδιά των Ιωαννίνων χτυπάει γύρω από το Hotel Olympic που δίνει τη δυνατότητα για υπέροχη εμπειρία διαμονής, διασκέδασης και αγορών. Η ζεστή ατμόσφαιρα και το φιλικό περιβάλλον, διμηιουργούν τις προδιαγραφές για μια ευχάριστη διαμονή, ενώ η μέρα στο ξεκινά με ένα πλούσιο πρωινό που αποτελείται από διάφορα τοπικά εδέσματα. Περισσότερα