Σύντομα η Τροχαία θα είναι σε θέση να διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα ανασφάλιστα οχήματα και θα επιβάλλει πρόστιμα στους κατόχους τους.

«Σφίγγει ο κλοιός» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/11/2013

Εντατικοποιούνται οι τροχονομικοί έλεγχοι των ανασφάλιστων οχημάτων, ενώ από το 2014 η Τροχαία θα μπορεί να διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα ανασφάλιστα οχήματα και να αποστέλλει στους κατόχους τα πρόστιμα.

 

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τον Ιανουάριο του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τροχαία θα μπορεί να διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων και να τους κοινοποιεί τα ειδοποιητήρια για τα πρόστιμα. Επιπλέον, οι παραβάτες, εκτός του προστίμου, θα καλούνται να ασφαλίσουν άμεσα το όχημά τους.

Ήδη η Τροχαία διενεργεί πάνω από 15.000 ελέγχους καθημερινά, και πάνω από 450.000 οχήματα μηνιαίως. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τόνισε ότι «η τροχαία θα είναι πλέον σε θέση να διαπιστώνει ηλεκτρονικά αν κάθε όχημα το οποίο σταματά για έλεγχο είναι ασφαλισμένο ή όχι και στην περίπτωση που στερείται σήματος ασφάλισης, θα επιβάλλει επιτόπια πρόστιμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ανασφάλιστα οχήματα επισείουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως:

• Αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες
• Σε περίπτωση ατυχήματος, αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια ή για 3 χρόνια, εάν υπάρχει υποτροπή
• Πρόστιμο 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τις μοτοσικλέτες
• Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
• Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

 

Τελευταία νέα