Με «σκηνοθεσία» εικονικών τροχαίων συμβάντων δρούσε η σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε, αφού όμως ζημίωσε 27 ασφαλιστικές εταιρείες με πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

«Στημένα» τροχαία με ζημιά πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/3/2014

Μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία, στην οποία συμμετείχε πολυπληθές κύκλωμα «στήνοντας» εικονικά τροχαία και ζημιώνοντας 27 Ασφαλιστικές με το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ.

 

Με συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που δρούσε σε Αθήνα, Τροιζηνία, Χανιά και Ρέθυμνο Κρήτης. Ειδικότερα, τα 13 άτομα που συνελήφθηκαν «έστηναν» ατυχήματα  στον κλάδο οχημάτων και ζημίωσαν 27 ασφαλιστικές εταιρείες, αποσπώντας αποζημιώσεις ύψους 1,3 εκατ. ευρώ με εικονικά τιμολόγια και στοιχεία. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εν λόγω οργάνωση προκειμένου να εξαφανίζει τα «ίχνη» των 140 και πλέον σκηνοθετημένων ατυχημάτων φρόντιζε να κατανέμει τα «ατυχήματα» σε όλες σχεδόν τις ασφαλιστικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύονταν την αδράνεια του εποπτικού μηχανισμού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα  αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων & καταχραστών του Δημοσίου. Οι συλληφθέντες τέλος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 

Τελευταία νέα