Από τα 700.000 και πλέον οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους ανασφάλιστα, τα δίκυκλα πρωτοστατούν, ακολουθούν τα Ι.Χ., ενώ και τα ανασφάλιστα Ταξί ξεπερνούν τα 1.000.

Ανασφάλιστα: Ραντεβού μετά τις εκλογές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/5/2014

Μετά τις εκλογές θα λάβουν τα «ραβασάκια» της Εφορίας, όσοι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων έχουν «πιαστεί» από την Τροχαία, ανάμεσά τους 270.000 ΙΧ., 330.000 δίκυκλα και πλέον των 1000 ταξί.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα που έχουν προκύψει από τους ελέγχους της Τροχαίας, τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν τα 700.000, με το «νήμα» να κόβουν τα δίκυκλα που φτάνουν τα 330.000. Επιπλέον, τα ανασφάλιστα Ι.Χ. αγγίζουν τα 270.000, ενώ 120.000 είναι τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης χωρίς ασφάλιση. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στους ελέγχους της Τροχαίας έχουν εντοπιστεί και επαγγελματίες οδηγοί –πλέον των 1.000- οι οποίοι οδηγούν ανασφάλιστα Ταξί.

Όλοι αυτοί λοιπόν θα λάβουν τα ειδοποιητήρια πληρωμής από την Εφορία, μετά τις εκλογές και αφού γίνουν και οι τελευταίες διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Εσόδων με τις ασφαλιστικές.

Παράλληλα, όπως επισημάναμε σε άρθρο μας, ιδιαίτερα αυξημένος παρουσιάζεται και ο αριθμός Ι.Χ., που εντοπίστηκαν από την Τροχαία Αττικής να μην έχουν καθόλου (ή να έχει λήξει) η κάρτα ελέγχου καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) τους.

Γι αυτό το λόγο, η Τροχαία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους της και μάλιστα θα τους επεκτείνει και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να «αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», όπως επισημαίνουν αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

Τελευταία νέα