Λόγω των χαμηλότερων ταχυτήτων με τις οποίες κινούνται πλέον τα οχήματα, μειώθηκαν και τα ποσά για τον Κλάδο Ζημιών που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Μικρότερες ταχύτητες, λιγότερες Ζημιές για τον Κλάδο Οχημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2013

Σύμφωνα με έκθεση της ΕΑΕΕ, τη φετινή χρονιά αισθητή ήταν η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των θανάτων, ενώ μικρότερα ήταν και τα ποσά για Ζημιές που κατέβαλλαν οι εταιρείες.

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σημείωσε σε έκθεσή της, μεταξύ άλλων, ότι ναι μεν μειώθηκαν τα νέα ασφαλιστικά συμβόλαια για τον Κλάδο Αυτοκινήτων μέσα στο έτος, όμως και οι Ζημίες που πλήρωσαν οι ασφαλιστικές μειώθηκαν, λόγω των χαμηλότερων ταχυτήτων με τις οποίες κινούνται πλέον τα οχήματα, του περιορισμένου στόλου αυτοκινήτων και των λιγότερων χιλιομέτρων που διανύει κάθε όχημα.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες οχημάτων, τον υψηλότερο δείκτη Ζημιών κατέγραψαν τα φορτηγά ΙΧ αγροτικά, ακολούθησαν οι μοτοσικλέτες, τα φορτηγά Δ.Χ. και έπειτα τα ΙΧ επιβατικά, τα ταξί και τα λεωφορεία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Ζορμπάς σχολίασε σχετικά: «Η ασφάλιση αυτοκινήτων παραμένει ένας πολύ σημαντικός κλάδος για την ασφαλιστική αγορά. Το 2012 καταβάλαμε 758 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις που πληρώθηκαν από τους άλλους φορείς της αγοράς, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης. Σημαντικό ζήτημα για τον κλάδο Αυτοκινήτων παραμένει ο έλεγχος κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων που επιβαρύνουν το σύνολο των ασφαλισμένων. Η Τροχαία πραγματοποιεί καθημερινά χιλιάδες ελέγχους ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία ηλεκτρονικού ελέγχου των ανασφάλιστων που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα».

 

Τελευταία νέα