Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν, μαζί με πολλές μετακινήσεις με το όχημά μας, γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, ώστε να μην εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα.

Τι πρέπει να προσέξουμε σε περίπτωση τροχαίου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/8/2013

Κατά τους θερινούς μήνες, οι μετακινήσεις μας με το όχημά μας είναι αρκετές. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για την αποφυγή εμπλοκής μας σε τροχαίο ατύχημα.

 

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν, αλλά αυτό σημαίνει πολλά ταξίδια και γι αυτό θα πρέπει να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας, όταν οδηγούμε. Αν παρά τις προφυλάξεις μας, εμπλακούμε σε κάποιο τροχαίο, τότε θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:

• Να καταγράψουμε τα στοιχεία του άλλου οχήματος και οδηγού (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, αριθμός κυκλοφορίας κτλ.), καθώς και τυχόν παρόντων στον τόπο του ατυχήματος.

• Να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και η Τροχαία καταγράψει όλα τα στοιχεία.

• Να ειδοποιήσουμε την υπηρεσία «Φροντίδας Ατυχήματος», εφόσον διαθέτουμε.

• Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία, προκειμένου να γίνει η καταγραφή του ατυχήματος στο βιβλίο συμβάντων από την αρμόδια υπηρεσία της. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να κληθεί οπωσδήποτε ασθενοφόρο σε συνδυασμό με την Αστυνομία.

• Να συμπληρώσουμε με τον οδηγό του άλλου εμπλεκομένου οχήματος τη φιλική δήλωση, η οποία θα διευκολύνει ούτως ή άλλως την εφαρμογή του φιλικού διακανονισμού εφόσον και οι δύο ασφαλιστικές εταιρείες συμμετέχουν σΆ αυτόν.

Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε, για να κάνουμε ευχάριστες διακοπές, ότι είναι ορθότερη η πρόληψη του ατυχήματος, από την αποκατάσταση οποιασδήποτε σωματικής ή υλικής ζημιάς.

 

Τελευταία νέα