Το Επικουρικό Κεφάλαιο επισημαίνει τον κίνδυνο ασφαλιστικής δυσλειτουργίας στον κλάδο των αυτοκινήτων, μετά και το οριστικό κλείσιμο της «Διεθνούς Ενώσεως».

«Διεθνής Ένωσις»: Συνέπειες του λουκέτου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/8/2013

Μετά την οριστική ανάκληση λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας, φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

 

Όπως προκύπτει από πληροφορίες φορέων της ασφαλιστικής αγοράς που διέρρευσαν, φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθώς «επιτήδειοι» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το αριθμό των ανασφάλιστων οδηγών, μετά και το λουκέτο της εταιρείας «Διεθνής Ένωσις».

Έτσι, με βάση και τα τελευταία στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, παρατηρήθηκαν φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης, καθώς «εταιρείες – μαϊμούδες» λυμαίνονται τον χώρο και προσπαθούν να προσεταιριστούν τα «ορφανά» συμβόλαια, λόγω των συνθηκών με παρελκυστικές διαφημίσεις και δήθεν χαμηλές τιμές. Γι αυτό ακριβώς, θα πρέπει οι υποψήφιοι πελάτες να ερευνούν ενδελεχώς την εταιρεία στην οποία θα ασφαλιστούν και να μην αποτελεί το μόνο κριτήριο η μειωμένη τιμή της ασφάλειας.

Επίσης, το Επικουρικό Κεφάλαιο επισημαίνει τον κίνδυνο ασφαλιστικής δυσλειτουργίας στον κλάδο των αυτοκινήτων, μετά και το οριστικό κλείσιμο της «Διεθνούς Ενώσεως», καθώς η εν λόγω εταιρεία κατείχε μεγάλο μερίδιο στην αγορά των ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων. Μάλιστα, πλέον έχει παρέλθει ο χρόνος κάλυψης των ασφαλισμένων από το Επικουρικό Κεφάλαιο κι όσοι δεν έχουν αναζητήσει μια νέα εταιρεία, αποτελούν «εύκολη λεία» για τους επιτήδειους «αγνώστου πατρότητας και ταυτότητας».

Σε αυτό το πλαίσιο είναι κι ανακοίνωση του Επικουρικού Κεφαλαίου που επισημαίνει τα εξής:

«Μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος των 30 ημερών, οι ασφαλιστικές αυτές συμβάσεις λύονται αυτοδικαίως και οι ιδιοκτήτες / κάτοχοι των οχημάτων που δεν έχουν προβεί στη σύναψη νέας ασφάλισης καθίστανται άμεσα ανασφάλιστοι.

Με δεδομένα τα παραπάνω, τονίζεται ότι η 30η ημέρα από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ A.A.E.» έχει ήδη παρέλθει και επομένως θα πρέπει όλοι οι πρώην ασφαλισμένοι της παραπάνω ασφαλιστικής επιχείρησης να φροντίσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την άμεση σύναψη νέας ασφάλισης του οχήματός τους σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση της επιλογής τους.

Διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη κυκλοφορούν ανασφάλιστοι».

 

Τελευταία νέα