Ο Γαλατάς αποτελεί προορισμό ιδανικό για διακοπές χαλάρωσης

Γαλατάς: Στην ομορφιά του γραφικού τοπίου

5740 Επισκέψεις στο άρθρο

Για διακοπές ιδανικές για χαλάρωση, ξεκούραση αλλά και για να συνδυάσετε την γραφικότητα με τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες, ο Γαλατάς αποτελεί το καλύτερο μέρος.

 

O Γαλατάς είναι μια πολύ γραφική περιοχή που βρίσκεται μόλις 170 χλμ. από την Αθήνα και 32 ν.μ. από το λιμάνι του Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από το κατάφυτο γραφικό νησί του Πόρου. Αποτελεί ιδανική επιλογή για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα και για τις διακοπές σας.

Διατηρώντας ακόμη έντονο το παραδοσιακό του χρώμα και σε συνδυασμό με την καταπληκτική θέα των καταγάλανων νερών του Αργοσαρωνικού και τις όμορφες παραλίες που τον περιβάλλουν μαγεύει κάθε επισκέπτη.

Κατά την διαμονή σας εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες αλλά και η εμπειρία μιας μίνι εκδρομής με ναυλωμένο πλοιάριο στις  απομονωμένες παραλίες της περιοχής (Λιμανάκι της αγάπης, Νησάκι, Νεώριο, Ασκέλι, Μοναστήρι, Αλυκές, Άρτεμο) θα αποζημιώσει  τους πιο ρομαντικούς και όσους επιζητούν λίγη περισσότερη ησυχία.

Αν πάλι, αγαπάτε τον πολιτισμό, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι όπως το Διαβολογέφυρο,  το λεμονοδάσος και η Μονή Κεχαριτωμένης Θεοτόκου στο Γαλατά αλλά και Αρχαιολογικό Μουσείο, Συλλογή Κοχυλιών , Ναός του Ποσειδώνα, Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής, Ρώσικος Ναύσταθμος, Ρολόι – ψηλότερο σημείο της Χώρας, η ναυτική βάση και το Προγυμναστήριο η πρώτη κατοικία του Όθωνα στον Πόρο θα εμπλουτίσουν τις διακοπές σας με μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα νότα. 

Η επίσκεψή σας στο Γαλατά, θα σας προσφέρει επίσης, μια γευστική εμπειρία που θα σας συναρπάσει. Στα μεζεδοπωλεία και τις ταβέρνες της περιοχής, θα απολαύσετε αυθεντικές, παραδοσιακές, νησιώτικες γεύσεις μαγειρεμένες με μεράκι και αγνά συστατικά όπως το περίφημο παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής. Φρέσκα ψάρια, θαλασσινοί μεζέδες, μαγειρευτά, ψητά, είναι μόνο κάποιες από τις χαρακτηριστικές λιχουδιές που μπορείτε να γευθείτε στα ταβερνάκια.

 

Λεμονοδάσος

Ανατολικά του Γαλατά, ένας λόφος κατάφυτος με λεμονιές και πορτοκαλιές περιμένει να σας εντυπωσιάσει! Στις εκτάσεις του έχουν ευδοκιμήσει περισσότερες από 30.000 λεμονιές, γεγονός που δικαιολογεί το ότι η Unesco το ανακήρυξε τοπίο φυσικού κάλλους. Απολαύστε μαγευτικές εικόνες και ζαλιστείτε από τη δροσερή ευωδιά που αναδίδουν τα οπωροφόρα δέντρα καθώς τώρα γίνεται μια προσπάθεια αναβίωσης του λεμονοδάσους .

 

 

Must Do!

15α Σαρώνεια Γαλατά!

Από τις 8 έως 17 Ιουλίου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά διοργανώνει τα 15 Σαρώνεια για να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Εκθέσεις λαογραφίας, παραδοσιακών φορεσιών, φωτογραφίας, λουλουδιών και φυτών καθώς και παραδοσιακών προϊόντων – μελιού και πολλά ακόμα σας περιμένουν στις εγκαταστάσεις. Για την αποκορύφωση της διασκέδασης βέβαια , οι παραδοσιακοί – ρεμπέτικοι αλλά και μοντέρνοι χοροί καθώς και οι παραστάσεις του Καραγκιόζη οι μουσικές βραδιές και οι αθλητικοί αγώνες θα συμβάλουν σε αυτό!