Τα TOP Hotels του Μαρτίου

Όπως ΕΣΕΙΣ τα ψηφίσατε

2421 Επισκέψεις στο άρθρο

Μεγάλη συμμετοχή για τη μεγάλη δημοσκόπηση του AutoΤρίτη Touring (για τον μήνα Μάρτιο). Χιλιάδες ήταν οι αναγνώστες που ψήφισαν τους αγαπημένους τους προορισμούς και ξενώνες στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας ένα… all star caςt επιλογών για εκδρομές και ταξίδια !

 
Το «ντέρμπι» ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τις περιοχές αλλά και τα ξενοδοχεία να αλλάζουν συχνά θέση κατάταξης, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου, που ήταν και η τελευταία μέρα της δημοσκόπησης-διαγωνισμού, ο οποίος ανέδειξε και τον νικητή ενός μαγευτικού weekend, παρέα με το Audi A4 & με γεμάτο ρεζερβουάρ! Ακολουθεί το Top 10 των προορισμών, όπως εσείς τους ψηφίσατε και στη συνέχεια, ξενώνες/ξενοδοχεία που βρέθηκαν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων και θέλησαν να σας ευχαριστήσουν γι αυτό.

10) Αγ. Αθανάσιος – Καϊμακτσαλάν
Δημοφιλής ήδη στους φανατικούς φίλους των χειμερινών σπορ λόγω του χιονοδρομικού κέντρου που λειτουργεί στο όρος Καϊμακτσαλάν (και το οποίο δέχθηκε «φρέσκο χιόνι» μόλις πρόσφατα), ο Παλαιός Aγιος Αθανάσιος αποδεικνύεται ιδανικός προορισμός και για όσους αγαπούν τους περίπατους μακρυά από την βουή της πόλης & στη γλυκειά θαλπωρή ενός ιδιαίτερου πετρόκτιστου χωριού. Η ενδιαφέρουσα αυτή περιοχή προσεγγίζεται εύκολα από την Έδεσσα, με τη διαδρομή να είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Ο δρόμος πριν ανηφορίσει για το βουνό περνά πλάι από τη μικρή λίμνη του Άγρα που έχει χαρακτηρισθεί «Περιοχή Ειδικής Προστασίας» για τα σπάνια είδη πουλιών που φιλοξενεί.

9) Ορεινή Κορινθία
Με αφετηρία τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου η πορεία χαράζεται ανάμεσα σε βουνοκορφές, χαράδρες, γραφικά χωριά και έλατα. Οι συνεχείς στροφές μας ανεβάζουν στα… σύννεφα και μας προσγειώνουν στις χιονισμένες γειτονίες των Τρικάλων, τη χειμωνιάτικη αγκαλιά της Ζήρειας, της κοιλάδας του Φενεού, της μυθικής Στυμφαλίας. Βλέπουμε τις ορεινές αντανακλάσεις στη λίμνη Δόξα, ξανοιγόμαστε στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, πάμε την αδρεναλίνη στα ύψη στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας. Η Ορεινή Κορινθία μας τα προσφέρει όλα απλόχερα.

8) Πορταριά – Μακρυνίτσα
Κοντά στην Αθήνα αλλά μακριά από όσα μας κουράζουν στην καθημερινότητα, τα δυο αυτά χωριά του βουνού των Κενταύρων, χαρακτηρίζονται από γραφικά τοπία, ποικιλόμορφη βλάστηση, αλλά και πολύ καλές τουριστικές υποδομές. Η πλατεία Ταξιαρχών της Πορταριάς με τις ολόδροσες βρύσες και τα θεόρατα πλατάνια είναι το πιο πολύκοσμο μέρος του Πηλίου. Εδώ σταματούν όλοι για να ξεμουδιάσουν, να πιούν καφέ, να σεργιανίσουν για λίγο στα γραφικά καλντερίμια και να κάνουν αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Μόλις 2,5 χιλιόμετρα χωρίζουν την Πορταριά από τη Μακρυνίτσα, το χωριό «κόσμημα» του Πηλίου. Οχήματα δεν μπαίνουν μέσα στον οικισμό, ενώ τους επισκέπτες καλωσορίζει μια από τις πιο όμορφες πλατείες της ορεινής Ελλάδας, όπου τρέχει το κρυστάλλινο «Αθάνατο νερό», όπως λένε οι ντόπιοι, προσφέροντας ταυτόχρονα πανοραμική θέα στον Παγασητικό και στην πόλη του Βόλου.

7) Λίμνη Πλαστήρα
Στη σκιά των εντυπωσιακών κορφών των Αγράφων, σε έναν τόπο που πάλλεται από μύρια χρώματα, η αλλαγή των εποχών ξεσπά με εκρηκτικούς ρυθμούς, παρασέρνοντας τις αισθήσεις σε μια ατέρμονη απόλαυση των δώρων της φύσης. Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα είναι ένας μαγικός τόπος με πλούσια βλάστηση, κατάφυτες κοιλάδες και κοντυλογραμμένες κορυφογραμμές. Τελικά όμως αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το καταλυτικό γαλάζιο της λίμνης που μέσα στα ασάλευτα νερά της αντικατοπτρίζεται η γοητεία των Αγράφων.

6) Μονεμβασιά
Οι συστάσεις για την εκπληκτική αυτή γωνιά του Μοριά είναι μάλλον περιττές. Όμως, όπως και να το κάνουμε αυτή η επιβλητική παρουσία του τεράστιου βράχου που παρεμβάλλεται για μερικές εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα στην πελοποννησιακή ακτή και στο ομοιόμορφο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους, δεν σε αφήνει ασυγκίνητο, όσες φορές κι αν έχεις επισκεφθεί την περιοχή. Η Μονεμβασιά είναι μια από τις λιγοστές καστροπολιτείες της Ευρώπης που παραμένει ζωντανή και κατοικείται, ενώ προσφέρει συγχρόνως πλήρη τουριστική υποδομή.

5) Ζαγοροχώρια
Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που απαρτίζουν τα 46 χωριά των Ζαγοροχωρίων. Από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα, τα Ζαγοροχώρια έχουν προσωπικότητα, πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ιδιαίτερα καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, μοναδικό φυσικό τοπίο και ανθρώπους που δεν τα αφήνουν να μείνουν στάσιμα ούτε στιγμή, δημιουργώντας συνεχώς νέες αφορμές για να τα επισκεφθούμε.

4) Γιάννενα
Τα Ιωάννινα είναι η μια από τις δυο παραλίμνιες πόλεις της χώρας (η άλλη είναι η Καστοριά). Εκτός από το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, μια σπουδαία πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά έχει σφραγίσει τον οικιστικό ιστό της, αφήνοντας το αποτύπωμα της Ανατολής στις γειτονιές γύρω από την Παμβώτιδα λίμνη. Αξίζει να γνωρίσετε την παλιά πόλη και το γεμάτο θρύλους κάστρο της, να απολαύσετε τα χρώματα της παραλίμνιας ζώνης, να περιδιαβείτε τα καλντερίμια της ιστορίας στο Νησί και να σχεδιάσετε κοντινές αποδράσεις σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς.

3) Ναύπλιο
Στον μυχό του Αργολικού κόλπου, σε απόσταση αναπνοής από το Aργος, αλλά και τα Αρκαδικά παράλια βρίσκεται η πιο αρχοντική πρωτεύουσα της Ελλάδας και μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης! Κεφάτο, νεανικό, ρομαντικό, ιστορικό… χειμώνα ή καλοκαίρι το Ναύπλιο αποδεικνύεται ιδανικός προορισμός και για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Στα συν αξιολογούνται οι επιλογές ποιοτικής διαμονής και καλού φαγητού και οι μικρές αποστάσεις από σημαντικά αξιοθέατα.

2) Αράχωβα
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η... Μύκονος του χειμώνα. Η Αράχωβα, ο διασημότερος χειμερινός προορισμός δείχνει να μη χάνει ποτέ την υψηλή θέση που κατέχει στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, αφού ενδείκνυται ειδικά για όσους αγαπούν την έντονη ζωή και την αληθινή διασκέδαση σε ένα περιβάλλον με ιστορία και παράδοση. Παγοδρομίες, σκι στα Κελάρια, την Φτερόλακκα ή τον Γεροντόβραχο, ψώνια στα ατελείωτα μαγαζιά, paintball, fly jumper, ιππασία, σπα και ότι βάλει του καθενός ο νους μπορεί να τα βρει εκεί. Για τους απαιτητικούς, λοιπόν, Αράχωβα.

1) Καστοριά
Πρόκειται για μια από τις πιο ατμοσφαιρικές και «ταξιδιάρικες» πόλεις της Ελλάδας ενώ είναι συνάμα ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει χάσει κάτι από την αυθεντική προσωπικότητά της. Η Καστοριά σου κλέβει την καρδιά όποια εποχή κι αν την επισκεφθείς. Γιορτινή ή όχι, χιονισμένη ή ανοιξιάτικη με τη λίμνη στα πόδια της να σου φτιάχνει τη διάθεση, με τις γειτονιές της, τα αρχοντικά της, τη μοναδική θέα από τα γύρω υψώματα, τις βυζαντινές εκκλησιές, την ιστορία, την παράδοση και την τέχνη της στα γουναρικά, αλλά και τις σύγχρονες διευκολύνσεις για διαμονή, γίνεται ο "απόλυτος" ταξιδιωτικός προορισμός για όλο το χρόνο.