Top 10 Summer Cocktails

Τα 10 πιο δροσιστικά cocktails!

3370 Επισκέψεις στο άρθρο

Θάλασσα, ήλιος και αλκοόλ να... ρέει στο αίμα! Αυτό είναι το καλοκαίρι στην Ελλάδα και τα cocktails το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Αλλα γνωστά κι αγαπημένα, άλλα λιγότερο διάσημα αλλά εξίσου... δροσιστικά και γευστικά, τα κατ εξοχήν ποτά του καλοκαιριού είναι εδώ για να μας φτιάξουν τη διάθεση!

 

1. Μαργαρίτα. Οι γυναίκες το λατρεύουν και βρίσκουν πάντα την κατάλληλη η στιγμή για μια Μαργαρίτα με τεκίλα, cointreau ή λικέρ triple sec, φρέσκο χυμό λεμονιού ή lime, ζάχαρη και παγάκια. 

2. Mojito. Δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα με την ονομασία «Draque» και εισήχθη στην Κούβα από τον Richard Drake. Η αρχική συνταγή περιείχε aguardiente (μια πρώιμη μορφή ρούμι), ζάχαρη, δυόσμο και λάιμ. Τελικά, ο Don Facundo Bacardi Masso ενίσχυσε τη συνταγή με Bacardi και το mojito γεννήθηκε.

3. Manhattan. Το Manhattan (ουίσκι, βερμούτ και bitters) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Manhattan Club στη Νέα Υόρκη για ένα συμπόσιο όπου η μητέρα του Ουίνστον Τσώρτσιλ θα τιμούσε τον τότε υποψήφιο πρόεδρο, Samuel J. Tilden. 

4. Cuba Libre. Απλό και δροσερό το Cuba libre θυμίζει θάλασσα, καλοκαίρι και φυσικά Κούβα. Η αυθεντική συνταγή για την «Ελεύθερη Κούβα» θέλει άσπρο ρούμι, cola, λίγες σταγόνες λεμονιού και φυσικά πολλά παγάκια. 

5. Long Island Iced Tea. Το Long Island Iced Tea είναι πλούσιο σε αλκοόλ, σκοτώνει κάθε ίχνος βιταμίνης C της πορτοκαλάδας που περιέχει και το κανονικό του όνομα, όταν δεν κυκλοφορεί με τον αθώο τίτλο-καμουφλάζ «Long Island Iced Tea», είναι τα «5 Aσπρα». Συμπυκνώνει μέσα σε ένα ποτήρι το αντίθετο της παραίνεσης «μην τα μπλέκεις», με την οποία όλοι μεγαλώσαμε και ενδείκνυται για τις ημέρες που το πορτοφόλι σας είναι άδειο. Δεν θα χρειαστείτε δεύτερο.

6.Cosmopolitan. H Sarah Jessica Parker το τίμησε δεόντως στην τηλεοπτική σειρά Sex and the City και κατάφερε να το κάνει ευρέως γνωστό και να το καθιερώσει. Το κοσμοπολίτικο Cosmo απαιτεί vodka, χυμό lime, cranberry και cointreau ή λικέρ triple sec. 

7.Sex on the beach. Το cocktail-ανήθικη πρόταση είναι από τα πλέον κλασικά cocktail του καλοκαιριού. Σε ένα ποτήρι με πάγο βάζετε vodka, χυμό πορτοκάλι, χυμό cranberry και Peach Schnapps και ανακατεύετε καλά. 

8. Caipirinha. Το εθνικό ποτό της Βραζιλίας! Το Cocktail Caipirinha έχει ως βασικό συστατικό την Cachaça και ξεκίνησε ως το αγαπημένο ποτό των αγροτών για να καθιερωθεί ευρέως στη συνέχεια. Το φτιάχνουμε με Cachaça, lime, θρυμματισμένο πάγο και ζάχαρη. 

9. Daquiri. Μια ιδέα των πεζοναυτών του αμερικανοϊσπανικού πολέμου και αργότερα με διάφορες προσθήκες από την Κούβα, χρωστά το όνομά του από το ομώνυμο χωριό της χώρας. Το Daiquiri θεωρείται από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή cocktails. Το κλασικό Daiquiri φτιάχνεται από λευκό ρούμι, χυμό lime, ζάχαρη και θρυμματισμένο πάγο. 

10. The Mai Tai. Aλλο ένα τροπικό και φρουτένιο κοκτέιλ με περίεργη ιστορία, που αντίθετα με ό,τι υποδηλώνει το όνομά του, κατάγεται από την Αμερική. Το δημιούργησε στο εστιατόριό του στην Καλιφόρνια ο Βίκτορ Μπεργκερόν, γνωστός και ως «Trader Vic», και περιλαμβάνει λευκό και κίτρινο ρούμι, χυμό ανανά, πορτοκάλι και λάιμ.