Φωτογραφία του Konstantinou Papadopoulou από την ομάδα του facebook Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα - autotriti-touring

Φωτογραφία του Δημήτρη Χαραλαμπίδη από το autotriti-touring.gr

Φωτογραφία της Nena Pires στην ομάδα του facebook Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα - autotriti-touring.gr

Φωτογραφία της Vina Xenariu από την ομάδα του facebook Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα - autotriti-touring

Το Ελατοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό της Πιερίας, που περιβάλλεται φυσικά από έλατα.

Στην πίσω πλευρά της Οίτης που κοιτάζει προς τα Βαρδούσια και την Γκιόνα υπάρχει ένα χωριό-μπαλκόνι, η Καστριώτισσα.

Tο επιθαλάσσιο φρούριο, που έμεινε γνωστό με την τουρκική ονομασία Mπούρτζι, δηλαδή πύργος, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης του Nαυπλίου.

Φωτογραφία του Stathi Kiamelidi από την ομάδα του facebook Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα - autotriti-touring

Φωτογραφία του Ραφαήλ Ζούμη στο autotriti-touring.gr απο την Έδεσσα

Με πυκνόφυτα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, ορεινά λιβάδια και θαυμάσιες παραλίες, η Βόρεια Εύβοια θα σας συναρπάσει με τις συνεχείς εναλλαγές τοπίων.

Φωτογραφία του Gabriel Psarra από την ομάδα του facebook, Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα - autotritit-touring.gr

Αγέρωχα βουνά και ποτάμια που σε προκαλούν για περιπέτεια, πετρόχτιστα χωριά και μοναστήρια με ιστορία θα συναντήσετε στο Καρπενήσι.

Το Καρπενήσι θα σας καλωσορίσει με το θρόισμα των ελάτων του, τη δροσιά των νερών του και το χαμόγελο των κατοίκων του

Αν σταθείτε στις ψηλότερες γειτονιές της ευρυτανικής πρωτεύουσας και ατενίσετε τον ανοικτό ορίζοντα, θα εκπλαγείτε από τον ατέλειωτο κυματισμό των βουνοκορφών

Κοντά στο Καρπενήσι βρίσκεται και το περίφημο Κεφαλόβρυσο. Οι πηγές και ένα υπέροχο πλατανοδάσος που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Στη γη του Πάνα, στην ορεινή Αρκαδία της φυσικής ζωής και της καλής φιλοξενίας, εξερευνείστε τα χωριά που είναι παραδομένα στη φύση.

Ψηλά είναι χτισμένα και τα Λαγκάδια ή αλλιώς το «Κρεμαστό Χωριό». Βρίσκονται σε υψόμετρο από 850 έως 1.050 μ. και έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός.

Ολα τα χωριά του Μαινάλου, ακόμη και τα πιο μικρά, όπως το Ζυγοβίστι και η Παλούμπα, κρύβουν τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Ο "Δρόμος της Αγάπης", το δενδροσκέπαστο δρομάκι στην είσοδο της Βυτίνας προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Γύρω από τη μεγάλη πλατεία, οι δρόμοι οδηγούν σε πολυτελείς ξενώνες και μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα.

Η περιήγηση στην ορεινή Αρκαδία, σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα, είναι ιδανική ευκαιρία για απόδραση κοντά στη φύση και χαλάρωση.

Καστοριά-Πρέσπες

2617 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται για μια από τις πιο ατμοσφαιρικές και «ταξιδιάρικες» πόλεις της Ελλάδας ενώ είναι συνάμα ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει χάσει κάτι από την αυθεντική προσωπικότητά της.
Δείτε μοναδικές φωτογραφίες από Καστοριά και Πρέσπες, ή ανακαλύψτε τους TOP 10 λόγους για να επισκεφθείτε την περιοχή!

 
Η Καστοριά σου κλέβει την καρδιά όποια εποχή κι αν την επισκεφθείς. Γιορτινή ή όχι, χιονισμένη ή ανοιξιάτικη με τη λίμνη στα πόδια της να σου φτιάχνει τη διάθεση, με τις γειτονιές της, τα αρχοντικά της, τη μοναδική θέα από τα γύρω υψώματα, τις βυζαντινές εκκλησιές, την ιστορία, την παράδοση και την τέχνη της στα γουναρικά, αλλά και τις σύγχρονες διευκολύνσεις για διαμονή, γίνεται ο "απόλυτος" ταξιδιωτικός προορισμός για όλο το χρόνο. Υπάρχουν ξενοδοχεία για όλα τα πορτοφόλια που συνδυάζουν καλές τιμές και ποιοτικές παροχές. Αξίζει να ζητήσετε δωμάτιο με θέα στη λίμνη.
Η Καστοριά ωστόσο θεωρείται και το ιδανικό εφαλτήριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον ορεινό κόσμο της δυτικής Μακεδονίας, τα βουνά Βίτσι και Γράμμος, αλλά και να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στις Πρέσπες και στα χιονοδρομικά κέντρα.
Από την Καστοριά ως τον θαυμαστό κόσμο των λιμνών θα διανύσετε 50 χιλιόμετρα σε δρόμο ορεινό με άφθονες στροφές, αλλά στο σύνολό του ασφαλτοστρωμένο. Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε τα σιωπηλά Κορέστεια, κι ένα τσούρμο χωριά που κρύβονται μέσα σε δάση και στις πτυχώσεις των βουνών, έναν τόπο που αξίζει να εξερευνήσετε.