10 Λόγοι για να Πάμε Βόλο - Πήλιο!

145522 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν το Πήλιο να είναι το βουνό των σοφών Κενταύρων και τόπο διδασκαλίας θεών και ηρώων. Οι σημερινοί Έλληνες το προτιμούν για τόπο διακοπών χειμώνα - καλοκαίρι, ενώ Ευρωπαίοι κυρίως επισκέπτες αγοράζουν συνεχώς εκτάσεις, αλλά και παλιά παραδοσιακά κτίσματα για να στήσουν εδώ τον δικό τους γήινο "παράδεισο". Όπως και νάχει το πράγμα, από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα, το Πήλιο και ο Βόλος "τραβούν" κόσμο.

 

Το βουνό της Μαγνησίας βρέχεται από δύο θάλασσες, τον Παγασητικό κόλπο από τα δυτικά και το Αιγαίο πέλαγος από τα ανατολικά.
Η ακτογραμμή του Παγασητικού είναι ήπια και κατάφυτη και χωρίς απότομες εξάρσεις. Αντίθετα είναι τα πράγματα προς την πλευρά του Αιγαίου. Εδώ οι ακτές είναι άγριες, απότομες και διακόπτονται από μικρές ή μεγάλες αμμουδιές που τις βρέχουν νερά αμόλυντα. Και στις δυο θάλασσες υπάρχουν ορεινά χωριά και ψαροχώρια που εξελίχθηκαν σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα.

Αν σας αρέσουν τα πελαγίσια νερά, οι υπέροχες αμμουδιές, μα και η οργανωμένη τουριστική ζωή με όλες τις ανέσεις της και την πολυκοσμία της, στα παραθαλάσσια τουριστικά κέντρα του Χορευτού, του Αϊ Γιάννη και της Νταμούχαρης, θα βρείτε σίγουρα αυτό που θέλετε.

Αν πάλι ζητάτε απάνεμους ορμίσκους με ακύμαντα νερά, ξενώνες και ξενοδοχεία που απέχουν μόλις λίγα μέτρα από το κύμα ή ψαροταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους πάνω στην άμμο, τότε η περιοχή του Παγασητικού μάλλον θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας. Μια καλή λύση είναι να μείνετε σε κάποιο από τα ορεινά χωριά όπου με εξασφαλισμένη τη δροσιά, θα μπορείτε εύκολα να εκδράμετε τόσο προς το βουνό, όσο και προς τη θάλασσα.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ