www.visit.samos.gr

www.visit.samos.gr

Αυτό το μέρος δεν το ξεχνάς

4724 Επισκέψεις στο άρθρο

Το ονειρικό μέρος του Βορείου Αιγαίου, που θα πιεις το ωραιότερο ελληνικό κρασί και θα δεις το σπήλαιο με τη διεθνή φήμη.

Η Σάμος είναι ένας αγαπημένος προορισμός  των ταξιδιωτών και μπορεί να προσφέρει δεκάδες επιλογές για να διασκεδάσει κάποιος και να περάσει καλά.

Βαθύ, μία από τις ωραιότερες Χώρες της Ελλάδας.
Η πρωτεύουσα της Σάμου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά , ενώ διαθέτει πολλά σοκάκια και χαρακτηριστικά  διώροφα σπίτια με κεραμίδια. Το περπάτημα εδώ συνιστά απόλαυση. Θα περιηγηθείς και δεν θα μπορείς να σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες. Υπέροχα βράδια, γραφικά μαγαζάκια και το σκηνικό θα είναι λες και μεταφέρεσαι σε μία μεσαιωνική πόλη. Στο τέλος της των γραφικών αυτών στενών θα καταλήξεις στην παραλία της Σάμου. Εδώ χτυπά δυνατά η ζωή του νησιού. Η «Νέα Σάμος» είναι το μέρος, όπου εξελίσσεται συνεχώς και προσφέρει διασκέδαση και χαλάρωση.

Μία τεράστια απόλαυση στη Σάμο είναι οι δροσιστικές βουτιές, που μπορείς να κάνεις και τη δυνατότητα να  διαλέξεις ανάμεσα από πολλές παραλίες για το  που να πας.
Εννοείται, ότι σε αυτό το νησί βουτάς και ξανά βουτάς. Οι επιλογές είναι πολλές και γι αυτό θεωρείται από τις ιδανικότερες επιλογές για διακοπές. Για παράδειγμα, η παραλία Γάγκου είναι ένας όμορφος, κλειστός κολπίσκος με ιδιαίτερο γνώρισμα, ότι δε βλέπει το ανοιχτό πέλαγος αλλά την ίδια τη Σάμο. Επίσης, η παραλία Γαλάζιο είναι μια ήσυχη μικρή, ήσυχη, καθαρή, παραλία με δεντράκια Ποτάμι είναι μεγάλη και κοσμοπολίτικη, έχει μπαρ και εστιατόρια Ψιλή Αμμος είναι πιο πολυσύχναστη παραλία της Σάμου.
 
Το ωραιότερο κρασί της Ελλάδας θα το βρεις στην Σάμο.
Η Σάμος από την μυθολογία ακόμη φημίζεται για το εξαιρετικό της κρασί. Τα κρασιά  της Σάμου έχουν διακριθεί πολλές φορές και διεθνώς. Συγκεκριμένα, αξίζει να τονίσουμε , ότι όλα τα γλυκά κρασιά της Σάμου ανήκουν στην κατηγορία Ελεγχόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΟΠΕ) και έχουν παγκόσμια φήμη. Η δοκιμή στον τόπο παραγωγής τους θα σας μείνει αξέχαστη.

Στο  Σπήλαιο του Πυθαγόρα θα δεις το διασημότερο σπήλαιο στην Ελλάδα και διαθέτει υπέροχη θέα.
Το συγκεκριμένα σπήλαιο είναι πασίγνωστο και  βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Κερκετέα. Φήμες λένε , ότι μάλλον είχε κρυφτεί ο Πυθαγόρας εδώ, όταν διωκόταν. Όταν φτάσεις στο σπήλαιο η θέα, που θα βρεις  είναι εντυπωσιακή, καθώς ο επισκέπτης στέκεται πάνω από άγριες χαράδρες, βλέποντας κάτω χαμηλά τη θάλασσα. Ένα θέαμα , που μαγεύει.

Tags: ΣΑΜΟΣ