Βρείτε το μυστικό μακροζωίας στην Ικαρία

12128 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπάνιο στις Σεϋχέλλες και αναζωογόνηση στις Θερμές πηγές. Στην Ικαρία ψωνίζεις το βράδυ, εδώ θα βρεις τα καλύτερα πανηγύρια στην Ελλάδα και εκλεκτό φαγητό.

Ικαρία ένα νησί με μυθική προέλευση. Η ξακουστή ιστορία  του νεαρού  Ίκαρου, που παράκουσε τις εντολές του πατέρα του Δαίδαλου πέταξε και έπεσε σε εκείνο το σημείο του Βόρειου Αιγαίου. ΅Ένας ανυπάκουος νέος έδωσε το όνομα του σΆ αυτό το ξεχωριστό νησί , που υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το επισκεφτεί κάποιος. Μερικά βασικά γνωρίσματα του είναι η μακροζωία, η χαλαρή και θετική διάθεση των κατοίκων και τα διάσημα πανηγύρια του νησιού. Ο χρόνος εδώ είναι κάτι σχετικό, κάτι το οποίο δεν μετρά δεν έχει σημασία και γι αυτό θα θες να γυρνάς ξανά και ξανά εδώ.  Ξεκινάμε, λοιπόν..

Πάμε Σεϋχέλλες για..μπάνιο
Πάμε για μπάνιο στις Σεϋχέλλες και φυσικά αναφερόμαστε στην καλύτερη παραλία της Ικαρίας .
Οι Σεϋχέλλες:  είναι ένας μικρός κόλπος τοποθετημένος στο πουθενά και έχει   κατάλευκα ψηλά βράχια, τυρκουάζ νερά και  εξωτική ομορφιά. Απαιτείται κατάβαση  10 λεπτών μέσα από βράχια, για να βρείτε αυτήν την εδέμ,  την πανέμορφη αυτή παραλία, που δεν θα σας θυμίσει τίποτα συνηθισμένο.
Φυσικά, αξίζει να αναφερθούμε και στη Μεσαχτή την τεράστια παραλία με  τη χρυσή αμμουδιά και τα γαλάζια νερά. Να σημειώσουμε , ότι η παραλία αυτή είναι ιδανική για σερφ και παιχνίδια στην άμμο.

Θερμές πηγές και αναζωογόνηση
 Η Ικαρία  το νησί της χαλάρωσης μπορεί και σου προσφέρει φυσικές πηγές αναζωογόνησης. Στην επίσκεψή σου στο νησί θα μπορέσεις να βιώσεις την απόλυτη χαλάρωση στα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα, αλλά και σε άλλες ιαματικές πηγές που βρίσκονται διασκορπισμένες στη νότια πλευρά του νησιού.
Αυτό φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο, καθώς τα τελευταία χρόνια, η Ικαρία έχει ενταχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό για θεραπευτικούς λόγους.  Μεγάλη μερίδα πληθυσμού από την Ελλάδα και την Ευρώπη επιθυμούν να γνωρίσουν τις θερμές πηγές του νησιού, συνδυάζοντας ίαση και αναζωογόνηση κατά τις διακοπές τους.

Χριστός στις Ράχες : ανοιχτά μόνο το βράδυ
Ικαρία είναι αυτή και πως είναι δυνατόν να μη διαθέτει  ένα τόσο ιδιαίτερο χωριό, που την ημέρα να μην εμφανίζεται κανείς και το βράδυ να ανοίγουν τα μαγαζιά. Για πάμε να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει, όμως. Πρόκειται για ένα μοναδικό  ορεινό χωριό της Ικαρίας και  έχει το όνομα του Χριστού.
Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία της απόλυτης βραδύτητας, δεν υπάρχει αυτό το σύνηθες 24ώρο που γνωρίζουμε εμείς, ως «φυσιολογικό».
 Στο χωριό αυτό  , τα μαγαζιά ανοίγουν βράδυ  για να  ψωνίσετε  το οτιδήποτε.
Επίσης, το χωριό της Ακαμάτρας είναι ένα πολύ όμορφο  μέρος με ιδιότυπο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή φυσιογνωμία του νησιού. Είναι απαραίτητη μια στάση για καφέ στη γραφική της πλατεία.

Ικαρία χωρίς πανηγύρι δεν γίνεται
Τα πανηγύρια είναι η ταυτότητα της Ικαρίας. Όποιος πάει στο νησί, αυτό, πρέπει  απαραιτήτως να επισκεφτεί ένα τουλάχιστον πανηγύρι του.
Οι ντόπιοι διατηρούν μέχρι και σήμερα   την παραδοσιακή μορφή  των πανηγυριών, ωστόσο χωρίς να είναι παρωχημένα . Στο πανηγύρι είναι όλοι ενωμένοι, μια παρέα. Εκεί θα ακούσεις την μουσική της Ικαρίας  και θα χορέψεις Ικαριώτικο χορό, θα φας πολύ και  θα πιεις ντόπιο κρασί και θα διασκεδάσεις μέχρι το επόμενο πρωί.

Τέλος, η Ικαρία φημίζεται για τα εξαιρετικά φαγητά της, όπως το  κατσικίσιο τυρί "καθούρα», κοπανιστή Ικαρίας, κατσίκι ρασκό, το περίφημο σουφικό, διάφορα πιταράκια και το εξαίρετο κρασί της.
 

Tags: ΙΚΑΡΙΑ