Η Ελλάδα σε ταινίες του Χόλιγουντ

4768 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τώρα ελληνικά μέρη που κατάφεραν να ...παίξουν στο Χόλιγουντ «πρωταγωνιστώντας» σε πασίγνωστες ταινίες.

Mamma Mia - Σκόπελος, Σκιάθος
Σκόπελος και Σκιάθος κατάφεραν να χαρίσουν μία αλλιώτικη, ελληνική ομορφιά στο μιούζικαλ Mamma Mia με την Μέριλ Στριπ να μαγεύεται από τις ελληνικές ομορφιές. Το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη, και η παραλία Καστάνη στην Σκόπελο είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη βλέποντας κάποιος την πασίγνωστη ταινία.

Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι - Κεφαλονιά
Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ ερωτεύονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» και σίγουρα δεν είναι το μόνο που τους έμεινε από την ταινία αλλά και οι επτανησιακές ομορφιές του νησιού.  Η πανέμορφη Σάμη αλλά και η παραλία Χοργοτά είναι δύο από τα σημεία που θα σας εντυπωσιάσουν και που έδειξαν να «γράφουν» στην κάμερα.

Νίσυρος και Τζέιμς Μποντ
Εσείς γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα είχε γυριστεί Τζέιμς Μποντ; Η πανέμορφη Νίσυρος με το εντυπωσιακό της ηφαίστειο αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τους παραγωγούς του Moonraker το 1979. Η Telegraph επέλεξε τη Νίσυρο ως το αγαπημένο νησί των φίλων του Τζέιμς Μποντ. Αιτία τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν για την ταινία στα μέρη της Νισύρου ο Ρότζερ Μουρ υποδύθηκε τον Βρετανό κατάσκοπο «αναγκάζοντας» χιλιάδες φαν της σειράς ταινιών να αγαπήσει το νησί.

Απέραντο Γαλάζιο - Αμοργός
Κάντε βουτιές στην «απέραντη γαλάζια» παραλία της Αγίας Αννας, που γυρίστηκε η διάσημη ταινία το «Απέραντο Γαλάζιο».
 Μόλις φτάσετε στην παραλία της Αγίας Αννας θα αντικρύσετε το απέραντο βαθύ μπλε του Αιγαίου που φαντάζει ατέλειωτο. Κάπως, έτσι η ταινία Απέραντο Γαλάζιο, ονομάστηκε  έτσι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο και έκανε διάσημη την Αμοργό. Βραχάκια και κρυστάλλινα νερά, αυτή η σκηνή σας ανήκει.