«Το απέραντο γαλάζιο» της Αμοργού

14407 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην Αμοργό γυρίστηκε η ταινία «Το απέραντο γαλάζιο» και έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο. Δες την ωραιότερα θέα του Αιγαίου και κάνε πεζοπορία στο μακρόστενο νησί, που χρησιμοποιεί κυρίως μονοπάτια.

Η Αμοργός είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Δύσκολο να πάει κάποιος, μία φορά και να μην την ερωτευτεί . Γνωστή και για τη Ψημένη ρακή και  το ρακόμελο, που θα δοκιμάσετε σε όλο το νησί θα λατρέψετε αυτό το νησάκι των κυκλάδων. 

Βουτιές στην «απέραντη γαλάζια»παραλλια της Αγίας Αννας, που γυρίστηκε η διάσημη ταινία το «Απέραντο Γαλάζιο».
 Μόλις φτάσετε στην παραλία της Αγίας Αννας θα αντικρύσετε το απέραντο βαθύ μπλε του Αιγαίου που φαντάζει ατέλειωτο. Κάπως, έτσι η ταινία Απέραντο Γαλάζιο, ονομάστηκε  έτσι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο και έκανε διάσημη την Αμοργό. Βραχάκια και κρυστάλλινα νερά, αυτή η σκηνή σας ανήκει. 

Πεζοπορία σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τους λάτρεις του αθλήματος.
 Η Αμοργός θεωρείται   ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Ως βασικοί οδικοί άξονες χρησιμοποιούνται αυτά τα μονοπάτια, όπου το μακρόστενο σχήμα του νησιού δίνει την τέλεια ώθηση για την πεζοπορία. Μάλιστα, η Αμοργός  διαθέτει  ποικιλία μονοπατιών για πεζοπορία, από εύκολες διαδρομές εώς και δύσκολες, που μπορεί να διαρκέσουν πάνω από πέντε ή έξι ώρες.
Εσείς διαλέγετε πορεία, μην ξεχάσετε το νερό.

Στη Παναγία Χοζοβιώτισσα θα βρεις την ομορφότερη θέα του Αιγαίου και το ωραιότερο μοναστήρι του Αιγαίου.
Η Παναγία  Χοζοβιώτισσα  βρίσκεται ανάμεσα στα  βράχια και μόλις ανέβεις  300 σκαλιά θα βρεις μια μοναδική θέα του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια του Αιγαίου και από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού και βρίσκεται στη ρίζα ενός θεόρατου βράχου. Ένα μοναστήρι με 8 ορόφους και 5 μέτρα πλάτος.

Η Χώρα της Αμοργού ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, εδώ θα κάνεις μοναδικές βόλτες και θα χαλαρώσεις στα τοπικά μαγαζιά. 
Κρυμμένα από τη θάλασσα τα σπίτια στην Αμοργό και  η Χώρα της ξεχωρίζει για τα σπίτια με τις επίπεδες στέγες, τα τοξωτά ανώφλια, τις κεραμοσκεπαστές εκκλησίες και τα γραφικά σοκάκια. Το κάστρο της Αμοργού συνδυάζει το βυζαντινό και το βενετσιάνικο παρελθόν αυτού του νησιού των Κυκλάδων.