Γκλέκας-Ιωάννης-www.photovision.gr

Η ελληνική «άκρη» που μαγεύει

4457 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες την εντυπωσιακή νοτιότερη άκρη της ηπειρωτικής Ευρώπης και ανακάλυψε τους μύθους και τα μυστικά της περιοχής, αλλά και το ωραιότερο θαλάσσιο θέαμα.

 
 Ακρωτήρι Ταίναρο: στη νοτιότερη άκρη της ηπειρωτικής Ευρώπης θα βρεις τις πύλες του Αδη και το ωραιότερο θαλάσσιο θέαμα.
Πρόκειται για μία από τις πιο μυθικές τοποθεσίες της Ελλάδας και αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες μύθοι γύρω από αυτό το Ακρωτήρι, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Βρίσκεται στη μεσαία νότια χερσόνησο της Πελοποννήσου μεταξύ του Λακωνικού και Μεσσηνιακού κόλπου. Ο φάρος δεσπόζει στο μυτερό άκρο αυτό και πρόκειται για έναν τετράγωνο πύργο 16 μέτρων. Εδώ είναι αγνή η ελληνική φύση, καθώς λέγεται πως εδώ ήταν οι πύλες του Αδη για τις ψυχές.
 
Στο Μυστρά της Σπάρτης, ένα μοναδικό σημείο στην Ελλάδα.
 
Με αφετηρία την όμορφη πόλη της Σπάρτης μπορείτε ακόμη και στο σύντομο χρονικό διάστημα μιας μέρας να περπατήσετε στα καλντερίμια του Μυστρά, ενώ έχετε ήδη περιηγηθεί και στα δάση του Ταΰγετου, ώστε να επισκεφθείτε τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους και να αποκομίσετε μια γνήσια εμπειρία πολλών αντιθέσεων και εκπλήξεων.
 
Το Σπήλαιο Δυρού είναι ένα φυσικό θαύμα. 
Δες από κοντά το θαύμα της φύσης και μείνετε με τις ώρες να θαυμάζετε το μεγαλείο της.Τριάντα πέντε χιλιόμετρα δυτικά του Γυθείου κουρνιάζει η πανέμορφη βοτσαλιά του Δυρού και στα έγκατα της γης ένα από τα πιο όμορφα λιμναία σπήλαια της Ευρώπης! Στο σπήλαιο του Δυρού η φύση με την υπομονή εκατομμυρίων χρόνων, δημιουργεί σαν ύστατος καλλιτέχνης αριστουργήματα ανεπανάληπτης ομορφιάς. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που πρέπει ο καθένας να δει. Η περιήγηση με τις βάρκες στους αξιοποιημένους θαλάμους του είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Σε ένα ιδαίτερο μουσείο, στο μουσείο της ελιάς.
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, σας ταξιδεύει στον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Δες για την άρρηκτη σύνδεση της ελιάς με την ταυτότητα της Ελλάδας, και γενικά με τον μεσογειακό χώρο. Η ελιά και το λάδι παρουσιάζονται από διαφορετικές οπτικές γωνιές: οικονομία, διατροφή και χρήσεις, θρησκευτική λατρεία, τέχνη και τεχνολογία. Σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, 50.000-60.000 ετών, από τη Σαντορίνη, τα παλαιότερα ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία ελαιόδενδρου στην Ελλάδα και Πινακίδες Γραμμικής Β του 14ου αιώνα π.Χ.  (ακριβή αντίγραφα), με τις  πρώτες γραπτές μαρτυρίες για την ελιά και το λάδι σας περιμένουν!