Καταρράκτης καλύτερος από της Έδεσσας;

Καταρράκτης καλύτερος από της Έδεσσας;

62644 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι καταρράκτες της Έδεσσας είναι οι πιο ξακουστοί της Ελλάδας όμως υπάρχουν κάποιοι που τους κοντράρουν στα ίσα... Ένα αφιέρωμα στα υδάτινα μνημεία που προκαλούν δέος, θαυμασμό, σεβασμό, αλλά και σημεία προσέλκυσης κι ενδιαφέροντος.

Όλη η ομορφιά της Ελλάδας σε ένα site! Kάντε Like στο Facebook του autotriti-touring.gr

Κοινοποίησέ το »


Παλαιοκαρυά Τρικάλων: Καταρράκτες καλύτεροι από της Έδεσσας

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο άλλα ελληνικά φαράγγια και χαράδρες όμως η Παλαιοκαρυά Τρικάλων κρύβει ομορφιές ισάξιες τους. Σε υψόμετρο 730 μέτρων στην κοιλάδα του Πορταϊκού εντυπωσιάζει με την απίθανη ομορφιά της και το άγριο τοπίο. Δες την πανέμορφη τοξοτή γέφυρα της Παλαιοκαρυάς που κρύβει για φόντο της έναν υπέροχο καταρράκτη ύψους 12 μέτρων. Ενώ εξερεύνησε και το δάσος της Κατούνας που είναι κατάφυτο με έλατα κα βελανιδιές. Το μονότοξο γεφύρι φτιάχτηκε γύρω στο 1500 και έχει άνοιγμα τόξου 19 μέτρων.

Σπήλαιο Θεόπετρας: Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο
Πήγαινε σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά  μνημεία της Ελλάδας στην Καλαμπάκα. Το πανέμορφο Σπήλαιο της Θεόπετρας  βρίσκεται στον βράχώδη ασβεστολιθικό όγκο, στη βορειοανατολική πλευρά του. Σε υψόμετρο περίπου 280 μέτρων και με τον Ληθαίο, έναν παραπόταμο του Πηνειού να ρέει δίπλα του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο σπήλαιο της Θεόπετρας υπάρχουν τα αρχαιότερα ίχνη ανθρώπινης ζωής  στην Ελλάδα καθώς χρονολογούνται γύρω στο 50.000 π.Χ.



CNN: «Πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα
Εκτός από την ιερή ιστορία και τα δεκάδες μοναστήρια τους τα Μετέωρα έχουν καταφέρει να γίνουν «πρωτεύουσα» της περιπέτειας στην Ελλάδα ανέφερε ένα εκτενές αφιέρωμα του CNN. Ψηλά, πάνω από το τοπίο των Μετεώρων οι δραματικές κορυφές ψαμμίτη έχουν βοηθήσει τα Μετέωρα να αναδειχτούν ως ένα δημοφιλές κέντρο για ορειβάτες από όλο τον κόσμο. Οι διαδρομές ποικίλλουν και είναι κατάλληλες για απόλυτα αρχάριους αλλά και για επαγγελματίες ορειβάτες. Ράφτινγκ, ορεινή ποδηλασία, σκι και σνόουμπορντ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που οι ανήσυχοι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν σε μια ακτίνα, λίγες ώρες μακριά από την πόλη.



Καστράκι: Ένα ...εγκλωβισμένο χωριό σε συμπληγάδες
Το χωριό Καστράκι (5 χλμ. από Καλαμπάκα), καθώς είναι κτισμένο στη ρίζα των βράχων, μοιάζει εγκλωβισμένο ανάμεσα σε γιγάντιες συμπληγάδες πέτρες. Τούρκικα έγγραφα του 15ου αι. αναφέρονται στο Καστράκι με το όνομα Qastiro. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου με αγιογραφίες του 18ου αι. και η τρίκλιτη βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη θέση «Αδράχτι» με εικονοστάσι του 16ου αιώνα, είναι οι σημαντικότερες εκκλησίες του χωριού.