O Παλιός... είναι και ωραίος και αλλιώς

12369 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Παλιός... Παντελεήμονας είναι και ωραίος και αλλιώς κι αξίζει κάθε λεπτό που θα αφιερώσεις για να τον θαυμάσεις!

Παλιός Παντελεήμονας: Καφές στην κεντρική πλατεία
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στην περιοχή και να μην επιχειρήσεις μια έστω και σύντομη βόλτα προς τις δασωμένες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου και το χωριό του Παλιού Παντελεήμονα. Στην όμορφη και δροσερή πλατεία με την υπέροχη θέα και τη σκιά που προσφέρει το θεόρατο πλατάνι, λειτουργούν καφέ και εστιατόρια και δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση για ένα πρωινό Κυριακής κάθε εποχής!
 
Με ομοιόμορφη αρχιτεκτονική
Το πρώτο πράγμα που θα προσέξεις εξερευνώντας τις γειτονιές του χωριού είναι η ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του.
Αναπαλαιωμένα σπίτια, ίσου μεγέθους σε ταξιδεύουν πολλά χρόνια πριν ενώ η βόλτα στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια σου προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση.
 
Τον επέλεξε και ο Κουτσομύτης
Η ομορφιά του Παλιού Παντελεήμονα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για τον σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη. Στις γειτονιές του πανέμορφου χωριού έγινε μεγάλος αριθμός γυρισμάτων για την τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα Χώματα» που είχε βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο της Διδούς Σωτηρίου.
 
Κάστρο Πλαταμώνα: Ελέγχει Μακεδονία, Θεσσαλία και Νότια Ελλάδα
Μόλις 6 χιλιόμετρα από τον Παλιό Παντελεήμονα μπορείς να βρεις και να επισκεφτείς το ιστορικό κάστρο του Πλαταμώνα. Χτισμένο τον 11ο αιώνα είναι σε εξαιρετική θέση με τρομερή θέα προς το Αιγαίο ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι το καλύτερα συντηρημένο φρούριο της Βόρειας Ελλάδας.