Φωτογραφία Bored Panda

Ο βράχος με πρόσωπα εξωγήινων

6460 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε πρόσωπα εξωγήινων πάνω σε βράχους στα Γρεβενά. Δες το περίεργο θέαμα και μάθε τι συμβαίνει στη γύρω περιοχή.

Τον γύρο διαδικτύου κάνει ένας περίεργος βράχος στα Γρεβενά.

Ο βράχος, που εμφανίζονται πρόσωπα εξωγήινων και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.
Συγκεκριμένα, ο  φωτογράφος Θωμάς Μπιζιούρας  βρέθηκε σε μια περιοχή, την οποία δεν γνωρίζουν καλά καλά οι ντόπιοι και  βρήκε ένα μεγάλο βράχο που έχει διαβρωθεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να διαγράφονται πρόσωπα εξωγήινα. Ο τόπος βρίσκεται κοντά στο χωριό Μέγαρο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περίεργο θέαμα, αφού τα βράχια μοιάζουν να έχουν σχηματιστεί κατά τέτοιον τρόπο που να διαγράφονται πρόσωπα.

Στην Δεσκάτη Γρεβενών, μόλις δύο χιλιόμετρα από την πλατεία της μικρής αυτής κωμόπολης, βρίσκεται μια υπερ-αιωνόβια βελανιδιά, ηλικίας 1.300 ετών.
Πρόκειται για μία σπάνια, ποδισκοφόρο δρυ (quersus pedunculiflora), που σύμφωνα με τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την δενδροχρονολόγησή του, φαίνεται να φύτρωσε περίπου το 720 μΧ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το δέντρο έχει διάμετρο 2,25 μέτρα και η περίμετρος του κορμού της, στο ύψους του στηθαίου, είναι 7,06 μέτρα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 658 μέτρων και το ύψους της ξεπερνά τα είκοσι τρία μέτρα. Το δένδρο, τόσο από το μέγεθος του κορμού του, όσο και από την παλαιότητά του, κίνησε το ενδιαφέρον του Δήμου Δεσκάτης."Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μελέτη με ειδικούς επιστήμονες, δασολόγους και ερευνητές, προκειμένου να μάθουμε την παλαιότητα του δένδρου" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Δημήτρης Καραστέργιος. Οι παλιότεροι κάτοικοι της Δεσκάτης θυμούνται πως όταν γυρνούσαν από τα κτήματα έκαναν οπωσδήποτε στάση στο «χοντρό δένδρο» -έτσι το έλεγαν τότε- για να δροσιστούν στην σκιά του, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν πίστευε ότι μόλις δύο χιλιόμετρα από τα πρώτα σπίτια της μικρής αυτής κωμόπολης θα υπάρχει δένδρο που θα φτάνει σε ηλικία τα 1.300 χρόνια.

Ο Εθνικός Δρυμός «Βάλια Κάλντα»
Σε μια έκταση περίπου 69.000 στρεμμάτων, ένας από τους σπουδαιότερους και πιο παρθένους Δρυμούς της Ελλάδας σε υποδέχεται για μια φυσιολατρική εξερεύνηση πέρα από κάθε φαντασία. Περιτριγυρισμένη από τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι και «κομμένη στα δύο» το Αρκουδόρεμα (παραπόταμος του Αώου), σε υψόμετρο 1.400 μέτρων η Βάλια Κάλντα (στα βλάχικα σημαίνει ζεστή κοιλάδα, προφανώς χάριν αστεϊσμού) αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας.

Στις εκτάσεις της θα βρεις διάφορα, σπάνια για την ελληνική πανίδα, είδη όπως αγριόγιδα, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, γύπες, δρυοκολάπτες, χρυσαετούς, μαυροπελαργούς, και άλλα πτηνά, ερπετά, αμφίβια και θηλαστικά, αλλά και την καφετιά αρκούδα, για την οποία ο Εθνικός Δρυμός αποτελεί έναν από τους τελευταίους βιότοπους στην Ελλάδα. Η βλάστηση από έλατα και δεκάδες άλλα είδη δέντρων και φυτών θα κάνει την περιήγηση στα μονοπάτια μοναδική, ειδικά αν συναντήσεις και τα 30 δέντρα κόκκινης πεύκης που βρίσκονται κοντά στο ρέμα Σαλιατούρα. Αν, μάλιστα, επισκεφθείς την περιοχή το φθινόπωρο τα εντυπωσιακά μανιτάρια που κατακλύζουν τον Εθνικό Δρυμό θα σου προσφέρουν χαλαρωτικές και αναζωογονητικές «μανιταροεξορμήσεις» απόδρασης από τη μονοτονία της καθημερινότητας. Το Νοέμβριο του 2007, μάλιστα, τα Γρεβενά ανακηρύχθηκαν επίσημα «Πόλη των Μανιταριών».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας βρίσκεται στο νομό Γρεβενών, στα όρια με τον νομό Ιωαννίνων. Οι εγκαταστάσεις είναι κτισμένες σε υψόμετρο 1.750 μ. και απέχουν από την πόλη των Γρεβενών 50 χιλιόμετρα. Συμπεριλαμβάνουν 2 σαλέ και ανάλογους χώρους στάθμευσης οχημάτων. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 18 πίστες (22 χιλιομέτρων), ενώ τη μεταφορά των χιονοδρόμων έχουν αναλάβει 1 τριθέσιος, 1 διθέσιος, 4 συρόμενοι αναβατήρες και ένα baby lift. Υπάρχουν καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού και σχολές εκμάθησης σκι (, www.vasilitsa.com).