Όλυμπος Καρπάθου

Όλυμπος Καρπάθου

Όλυμπος καλύτερος κι από τον στεριανό!

16184 Επισκέψεις στο άρθρο

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι η Κάρπαθος, ένα νησί που κρατάει πολλά μυστικά ομορφιάς της νησιώτικης Ελλάδας.

Ο κάθε επισκέπτης βλέπει στο νησί αυτό πανηγύρια, φιλόξενους ανθρώπους  όλη την Ελλάδα σε ένα νησί.

Κοινοποίησέ το »


Η Όλυμπος Καρπάθου, στέκει δεσποτικά στην κορυφή ενός λόφου, ο οποίος βρίσκεται στη μέση από βουνά. Για αιώνες ήταν το πιο ασφαλές  καταφύγιο για τους κατοίκους του νησιού που φυλάσσονταν από πειρατές.
Οπωσδήποτε επιβάλλεται κατά την παραμονή σας στο νησί της Καρπάθου να πάτε στο χωριό Όλυμπος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μέρος. Εξαιτίας της τοποθεσίας του τα σπίτια προσφέρουν μια μοναδική θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος. Τα σπίτια διαθέτουν λευκό χρώμα, ενώ υπάρχουν και πιο έντονα χρώματα. Οι ανεμόμυλοι και το καμπαναριό της εκκλησίας σε μεταφέρουν σε αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό. Ακόμη, είναι πολύ σημαντικό πως σε αυτό το μέρος θα δείτε άτομα με τοπικές φορεσιές, παραδοσιακή κουζίνα και ένα ζωντανό μουσείο να σε προσκαλεί να το γνωρίσεις.
 
Πηγάδια Καρπάθου η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Καρπάθου που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του Αιγαίου και μεγάλα κτίρια κάνοντας την εντυπωσιακή.
Τα Πηγάδια βρίσκονται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και διαθέτει μία άνετη καθημερινότητα τόσο στους κατοίκους αλλά όσο και στους επισκέπτες της. Εδώ, στην πόλη θα δεις ένα γραφικό φιλόξενο νησί του Αιγαίου ενώ εντύπωση  προκαλούν τα μεγάλα κτίρια που είναι μάλιστα  η «απόδειξη» των κεφαλαίων που έστελναν οι πλούσιοι Έλληνες της Αμερικής τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Πηγάδια Καρπάθου.Πηγάδια Καρπάθου.
 
Η Κάρπαθος διαθέτει πανέμορφες παραλίες μάλιστα ξεχωρίζουν οι πεντακάθαρες Κυρά Παναγιά και Αγιος Νικόλαος.
Η Κυρά Παναγιά  είναι οργανωμένη παραλία και διαθέτει όλες εκείνες τις ανέσεις που θα σε κάνουν να απολαύσεις το μπάνιο σου. Η υπέροχη αμμουδιά της είναι ανάμεσα στα τοπ αξιοθέατα του νησιού. Από την άλλη, οικισμός του Αγίου Νικολάου και η παραλία του είναι ιδιαίτερα όμορφα. Πεντακάθαρα και γαλάζια νερά δίπλα σε παραδοσιακά νησιώτικα σπίτια και πλούσια βλάστηση δίνουν έναν αλλιώτικο «αέρα» στις βουτιές σας.

Παραλία Αγίου ΝικολάουΠαραλία Αγίου Νικολάου

Απέρι Καρπάθου, ένα χωριό που έχει καταπράσινη ρεματιά και μία γέφυρα ενώνει τα δύο κομμάτια του χωριού.
Το Απέρι πέρα από τα μεγαλύτερα χωριά της Καρπάθου αποτελούσε μέχρι το 1892 την πρωτεύουσα της Καρπάθου. Βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Χωμάλη, που σε περίπτωση που το ανέβει ο επισκέπτης  θα δει στην κορυφή την ενετική ιστορία του νησιού. Χρονολογείται ότι το Απέρι είναι από τον μεσαίωνα, διαθέτει πανέμορφα γραφικά σοκάκια, ενώ η εκκλησία της Θεοτόκου χρονολογείται από το 1855 και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις. Το πετρόκτιστο γεφύρι και τα κρίνα που υπάρχουν άφθονα εκεί εντυπωσιάζουν τους πάντες.

ΑπέριΑπέρι