Επίδαυρος

Λουτρά Αιδηψού, Β.Εύβοια.

Μάνη

Τζιά

Λευκάδα.

Προορισμοί που θα προτιμηθούν φέτος από τους Έλληνες

26963 Επισκέψεις στο άρθρο

Φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ περίεργο και μάλλον οι περισσότεροι, όσα μέτρα και αν ληφθούν από την πολιτεία, θα αποφύγουν τα μεγάλα θαλασσινά ταξίδια. Ωστόσο οι Έλληνες δηλώνουν πως θα πάνε διακοπές φέτος.

Η Ελλάδα είναι ο κύριος τόπος διακοπών για τους Έλληνες φέτος ενώ τα ξενοδοχεία θα είναι η κύρια διαμονή τους.

Όντως φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ περίεργο και μάλλον οι περισσότεροι, όσα μέτρα και αν ληφθούν από την πολιτεία,  θα αποφύγουν για ευνόητους λόγους τα μεγάλα θαλασσινά ταξίδια με πλοίο.
Ωστόσο οι Έλληνες δηλώνουν πως δεν θα χάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι περιοχές που αναμένεται να προτιμηθούν φέτος είναι οι εξής:
  
  1. Βορειοανατολική Αττική, δηλαδή το μέτωπο Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, Αλεποχώρι, Σχίνος που απέχει μόλις μια ώρα από Αθήνα και έχει καθαρές θάλασσες και αρκετές διαφορετικές  παραλίες.
  2. Περιοχές κοντά στην Αθήνα ιδανικές για μονοήμερα  (με το σκεπτικό πάμε κάνουμε το μπάνιο μας, τρώμε κάτι  και φεύγουμε) μέσα σε αυτές τις περιοχές ανήκουν τα: Λουτράκι, Κόρινθος, Γαλαξίδι,  Αγ. Κωνσταντίνος, Καμένα Βούρλα, Εύβοια και πέριξ Χαλκίδας.
  3. Εύβοια, στα Ανατολικά που έχει απέραντες πανέμορφες παραλίες και μπορείς να κολυμπάς σε σχετική απόσταση από τον άλλο, αλλά
  4. Β. Ευβοϊκός, δηλαδή Αιδηψός,  Λίμνη,  Ιστιαία, όπου υπάρχουν πολλά μικρά οικογενειακά καταλύματα.
  5. Δυτική Πελοπόννησος,  πιο συγκεκριμένα, Επίδαυρος και Αρκαδικά παράλια (Άστρος, Λεωνίδιο κτλ.) είναι στα μέρη που θα προτιμήσει ο κόσμος, μιας και έχουν εύκολη πρόσβαση.
  6. Μάνη, Νεάπολη, Γύθειο, όπου εδώ υπάρχουν μονάδες που έχουν στηθεί εδώ και  χρόνια σε απλωτούς τόπους.  Επίσης Κύθηρα, που απέχουν 1 ώρα από τη Νεάπολη και διαθέτουν διάσπαρτα πολλά μικρά καταλύματα.
  7. Κυκλάδες: Κύθνος, Τζιά, Άνδρος, μιας και το πλοίο δεν φεύγει από τον Πειραιά όπου συνήθως υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός ανθρώπων και το  ταξίδι διαρκεί  κάπου μια με μιάμιση ώρα. Επίσης περιοχές που διαθέτουν  πάρα πολλές παραλίες.
  8. Στα βόρεια,  το παραλιακό τόξο Ολύμπου  - Λάρισας, έχει τεράστιες παραλίες και σίγουρα θα το προτιμήσουν οι Θεσσαλοί και οι Μακεδόνες.
  9. Πήλιο, φέτος θα ευνοηθεί και αυτός ο προορισμός. Πολλοί ξέρουν εκεί μια καλή "καβάτζα"  και μια περιοχή – παραλία όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.
  10. Δυτική Ελλάδα  και  Ιόνιο,  η Λευκάδα θα προτιμηθεί πολύ φέτος, καθώς έχει οδική πρόσβαση και άφθονες  επιλογές  για κολύμπι και διαμονή σε μικρά καταλύματα.
  11. Ήπειρος και συγκεκριμένα το παραλιακό τόξο από Πρέβεζα μέχρι Πάργα. Είναι περιοχές που δύσκολα γεμίζουν από κόσμο καθώς έχει πολύ απλωμένες υποδομές και αυτό το ξέρουν όσοι μένουν στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα τη Πρέβεζα, και την `Αρτα.

 
Τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού με αργό και σταθερό τρόπο στηρίζουν και προτείνουν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό.
 
Τα ξενοδοχεία ΑΣΦΑΛΩΣ ανοίγουν και ΑΣΦΑΛΩΣ σας περιμένουν! 

Ακολουθούν χρήσιμα Summer tips και Top10 προορισμών για ένα Super Summer in Greece!