Σάμος: Ένα νησί για όλα τα γούστα

11437 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Σάμος κατέκτησε Ευρωπαϊκό βραβείο για τη συνεχή της βελτίωση. Ελάτε στη Σάμο γευτείτε το ωραιότερο ελληνικό κρασί και βρείτε την αγαπημένη σας παραλία.

 
Θα λέγαμε, ότι η Σάμος συνιστά την ιδανική επιλογή  για διακοπές κάθε είδους. Διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηιστικά, που την κάνουν αγαπημένο προορισμό για όλους. Ξεκινάμε, από τις απάνεμες παραλίες, μουσεία, ιστιορία, νυχτερινή ζωή και βουτιές για όλους.

Βαθύ η γραφική πρωτεύουσα που θα περάσεις όμορφες ημέρες και νύχτες, εδω θα βγεις και θα χαλαρώσεις.
Το Βαθύ είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και διαθέτει σοκάκια, χαρακτηριστικά διώροφα σπίτια με κεραμίδια. Καθώς περπατάτε θα θέλετε επανειλημμένως να τραβήξετε φωτογραφία τα όμορφα στενάκια, τα οποία θα σας οδηγήσουν στη Σάμο του σήμερα, που εκτείνεται στη παραλία. Θα μπορέσετε να βγείτε και να απολαύσετε υπέροχα βράδυα, αλλά και πρωινές εξορμήσεις στις γραφικές γειτονιές φυσικά εδώ θα μπορέσετε να φάτε.

Η Σάμος διαθέτει πληθώρα παραλιών, που καλύπτει κάθε γούστο.Διάλεξε ποια σου αρέσει.
Στη Σάμο υπάρχουν παραλίες για όλους. Για εσάς, που σας αρέσει η οργάνωση ή για εσάς που δεν σας αρέσει η οργάνωση στη Σάμο θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Για παράδειγμα, η παραλία Γάγκου είναι ένας όμορφος, κλειστός κολπίσκος με ιδιαίτερο γνώρισμα, ότι δε βλέπει το ανοιχτό πέλαγος αλλά την ίδια τη Σάμο. Επίσης, η παραλία Γαλάζιο είναι μια ήσυχη μικρή, ήυχη, καθαρή, παραλία με δεντράκια.Το Ποτάμι είναι μεγάλη και κοσμοπολίτικη, έχει μπαρ και εστιατόρια.Η Ψιλή Αμμος είναι πιο πολυσύχναστη παραλία της Σάμου.
 
Το ωραιότερο κρασί της Ελλάδας θα το γευτείς μόνο στη Σάμο, βραβευμένο κρασί που μένει αξέχαστο.
Η Σάμος από την μυθολογία ακόμη φημίζεται για το εξαιρετικό της κρασί. Τα κρασιά  της Σάμου έχουν διακριθεί πολλές φορές και διεθνώς. Συγκεκρικμένα,αξίζει να τονίσουμε , ότι όλα τα γλυκά κρασιά της Σάμου ανήκουν στην κατηγορία Ελεγχόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΟΠΕ) και έχουν παγκόσμια φήμη. Η δοκιμή στον τόπο παραγωγής τους θα σας μείνει αξέχαστη.

Στo Σπήλαιο του Πυθαγόρα θα γνωρίσεις το μύθο και θα δεις μια καταπληκτική θέα.
Το συγκεκρομένα σπήλαιο είναι πασίγνωστο και  βίσκεται στους πρόποδες του όρους Κερκετέα. Φήμες λένε , ότι μάλλον έιχε κρυφτεί ο Πυθαγόρας εδώ, όταν διωκόταν. Όταν φτάσετε στο σπήλαιο η θέα, που θα βρείτε είναι εντυπωσιακή, καθώς ο επισκέπτης στέκεται πάνω από άγριες χαράδρες, βλέποντας κάτω χαμηλά τη θάλασσα.Ένα θέαμα , που συνεπαίρνει. 

 

Tags: ΣΑΜΟΣ