Ο Πλατύς Γιαλός γεμίζει από κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας

Καθώς σουρουπώνει, ο Πλατύς Γιαλός ανάβει τα φώτα του

Ρομαντική βραδινή ατμόσφαιρα στον Πλατύ Γιαλό

Η θέα στον Πλατύ Γιαλό από το μοναστήρι είναι μοναδική

Το μοναστήρι της Παναγίας του Βουνού

Πλατύς Γιαλός: Η καλύτερη παραλία της Σίφνου

48113 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο κεντρικός ασφάλτινος δρόμος καταλήγει στο δημοφιλές θέρετρο Πλατύς Γιαλός με τις ταβέρνες, τα μπαράκια και τα ξενοδοχεία. Δίκαια η παραλία του θεωρείται η καλύτερη του νησιού.
Εδώ θα τα βρείτε όλα: ποιοτικό φαγητό, διασκέδαση ξενοδοχεία και δωμάτια για όλα τα πορτοφόλια. Είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού, η οποία επί σειρά ετών βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βορειοανατολικά της παραλίας βρίσκεται ο Άσπρος Πύργος, ο πιο γνωστός από τους 55 αρχαίους πύργους της Σίφνου που δυστυχώς δεν είναι επισκέψιμος, ενώ στα αριστερά υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη σύγχρονη μαρίνα για τα σκάφη των επισκεπτών.

Πάνω στο δρόμο προς τον Πλατύ Γιαλό βρίσκεται και ένα από τα σημεία αναφοράς της Σίφνου, το μοναστήρι της Παναγιάς του Βουνού. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είναι ανενεργό, όμως η είσοδος είναι ανοιχτή αρκετές ώρες της ημέρας. Επιβάλλεται να το επισκεφθείτε και να χαρείτε τόσο την υπέροχη θέα που προσφέρει το σημείο, όσο και την αγαλλίαση που θα αισθανθείτε σε ένα σκηνικό απόλυτης αρμονίας και ηρεμίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: ΣΙΦΝΟΣ