Το τοπίο της Περαχώρας

Το τοπίο της Περαχώρας

`Αποψη της πόλης του Λουτρακίου

`Αποψη της πόλης του Λουτρακίου

Πανοραμική άποψη της παραλίας του Λουτρακίου

Πανοραμική άποψη της παραλίας του Λουτρακίου

Ο καταρράκτης, σημείο αναφοράς για το Λουτράκι

Ο καταρράκτης, σημείο αναφοράς για το Λουτράκι

Απολαμβάνουμε την πανοραμική θεά

29796 Επισκέψεις στο άρθρο

Χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο το Λουτράκι εύκολα θα εκδράμετε τόσο προς τα Γεράνεια όρη (προστατευόμενη περιοχή «Natura 2000»), όσο και προς τα παράλια του Κορινθιακού. Από αυτό το βουνό πηγάζουν τα ιαματικά νερά του Λουτρακίου και το ομώνυμο επιτραπέζιο μεταλλικό νερό.
Από τον νέο περιφερειακό δρόμο θ` αναζητήσετε τη διαδρομή που σκαρφαλώνει με τολμηρές στροφές όλο και ψηλότερα, στη ράχη των Γερανείων. Θα περάσετε τον ναό της Αγίας Ελένης, τη μονή του Προφ. Ηλία και θα συνεχίσετε για 6 χιλιόμετρα ως το μοναστήρι του Όσιου Πατάπιου που αιωρείται γαντζωμένο σε απόκρημνη ράχη προσφέροντας αεροπορικών διαστάσεων θέα στον Κορινθιακό και στο Σαρωνικό κόλπο.
Η πληγωμένη από τις πυρκαγιές περιοχή παραμένει σε μεγάλα τμήματα καταπράσινη. Από τη μονή θ` οδηγήσετε ακροβατώντας μεταξύ βουνού και θάλασσας για να καταλήξετε στην Περαχώρα, ένα ορεινό χωριό που κυριολεκτικά «πνίγεται» στα πεύκα και τους ελαιώνες. Εδώ λίγα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, τον Σεπτέμβρη του 1822 οι κάτοικοι έδωσαν ομώνυμη νικηφόρα μάχη εναντίον των στρατευμάτων του Δράμαλη. Ο ασφαλτόδρομος αφήνει την Περαχώρα και κατηφορίζει για 12 χιλιόμετρα μέσα σε καταπράσινο πευκοδάσος, μέχρι τις όχθες της λίμνης Βουλιαγμένης.
Στη λίμνη της Βουλιαγμένης μπορείτε να έρθετε και κατευθείαν από το Λουτράκι (18 χλμ.) χωρίς να περάσετε από την Περαχώρα, σίγουρα όμως η πρώτη διαδρομή είναι πιο όμορφη.