Ένα πιάτο δρόμος!

3615 Επισκέψεις στο άρθρο

Θεσσαλονίκη - Κρήτη ένα πιάτο δρόμος σε μια υπέροχη γευστική διαδρομή.

Οι Παραστιές, το κρητικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί όλες εκείνες τις αγνές πρώτες ύλες από επιλεγμένους παραγωγούς του νησιού με σκοπό να προσφέρει καλό κρητικό φαγητό υψηλής ποιότητας, ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή γεύση!

Η Κρητική κουζίνα αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και σίγουρα πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις. Mία παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που διατηρούνται και εξελίσσονται ακόμη και σήμερα.

Η παραστιά, ή αλλιώς "παρασιά" σύμφωνα με την κρητική διάλεκτο, υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος στην Κρήτη.

Η Παραστιά ήταν φτιαγμένη από δύο παράλληλες ορθογώνιες πέτρες μεταξύ των οποίων έμπαιναν τα ξύλα, έστηναν τη φωτιά και ακουμπούσαν το σκεύος από πάνω για μαγείρεμα. Έτσι επιλέχτηκε και το όνομα του εστιατορίου, στο οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει άλλωστε, η ανοιχτή κουζίνα!