Η ναυτική ιστορία σμίγει με την παράδοση

4408 Επισκέψεις στο άρθρο

Γνωρίζουμε τη Σάμη, το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό λιμάνι της Κεφαλλονιάς, με την πλούσια ναυτική παράδοση.

Η ύπαρξη της Σάμης χρονολογείται από την Ομηρική Εποχή ακόμα. Αμέτρητοι τύποι πλοίων αλλά και σκαφών έχουν ρίξει άγκυρες με θέα το καταπράσινο βουνό της. Καημοί, προσδοκίες, αγωνίες αλλά και όνειρα ναυτικών και ναυτανθρώπων της, αφημένα στα κύματα και στα «ζαφειρένια» της νερά.

Η Σάμη, εκτός των άλλων, έχει και πλούσια ναυτική παράδοση. Αμέτρητοι τύποι πλοίων αλλά και σκαφών έχουν ρίξει άγκυρες με θέα το καταπράσινο βουνό της. Καημοί, προσδοκίες, αγωνίες αλλά και όνειρα ναυτικών και ναυτανθρώπων της, αφημένα στα κύματα και στα "ζαφειρένια" της νερά.
 
Ωστόσο έμοιαζε όλα αυτά τα χρόνια να λείπει ένα μέρος, ένα σημείο αναφοράς, που να συνταιριάζει την ναυτική ιστορία με την παράδοση. Το ταξίδι με την περιπέτεια. Και κυρίως τη δημιουργία με το συναίσθημα.
 
Σαν απόρροια όλων των παραπάνω, ιδρύθηκε το Ναυτικό Μουσείο Σάμης.

Το Ναυτικό Μουσείο Σάμης εκθέτει όλους τους τύπους από τα σκάφη της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής και όχι μόνο. Τα εκθέματα είναι φτιαγμένα από διάφορα είδη ξύλου, με μήκος που κυμαίνεται από 1,20 έως 3,15 μέτρα.  

Επιπλέον είναι κατασκευασμένα σε ναυπηγικές γραμμές, κάτι που σημαίνει πως είναι πλόϊμα, καθώς επίσης και με την παραμικρή λεπτομέρεια που παρουσιάζει ο κάθε τύπος ξεχωριστά.  

Οι επισκέπτες περιπλανώνται ανάμεσα σε είκοσι δύο σκάφη κάνοντας ένα ταξίδι 3500 χρόνων!  

Στο μουσείο θα «ναυμαχήσετε» με τη Σάμαινα του Πολυκράτη, θα... βουτήξετε για σφουγγάρια με τη Συμιακή Σκάφη και θα καταλήξετε να «ψαρεύετε» με την Ελληνική Ανεμότρατα!

Στο Ναυτικό Μουσείο Σάμης θα βρείτε το σημείο αναφοράς, που συνταιριάζει την ναυτική ιστορία με την παράδοση. Το ταξίδι με την περιπέτεια. Και κυρίως τη δημιουργία με το συναίσθημα.
 
 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Επαρχιακή οδός
Σάμης-Αργοστολίου
Σάμη 28080 Κεφαλονιά Ελλάδα
Τηλ.: 2674022657 / Κιν.: 6978778530
 
https://nmsamis.gr/el/