Η όλη διαδικασία παραγωγής διαρκεί περίπου 35-40 μέρες από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Αφού πρώτα ξεφλουδιστεί, κρεμιέται με σπάγκο και αφήνετε να αφυδατωθεί σιγά-σιγά με τη ροή του ατμοσφαιρικού αέρα. Περίοδο παραγωγής (τέλος Οκτωβρίου με Νοέμβριο) σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες (5-25 βαθμοί Κελσίου).
Κατα την προετοιμασία του φρούτου για την αφυδάτωση δεν χρησιμοποιείται οποιοδήποτε πρόσθετο (ζάχαρη κλπ). Ανά 4-ήμερο ένας-ένας οι λωτοί μαλάσονται με τα χέρια (έτσι ώστε να σπάσουν οι εσωτερικές ίνες του καρπού και να διαχυθούν τα υγρά του).
Η ήπια αυτή επεξεργασία έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός μοναδικού και ιδιαίτερου προϊόντος το οποίο διατηρεί όλες τις βιταμίνες και ουσίες που περιέχει, με πολύ γλυκιά γεύση, γεμάτη, φρουτώδη και αξεπέραστη. Εξωτερικά καλύπτεται με ένα λεπτό στρώμα λευκής σκόνης η οποία δημιουργείται από την κρυσταλλοποίηση της φυσικής γλυκόζης που περιέχει ο ίδιος ο λωτός.καθώς η μέθοδος είναι αρκετά χρονοβόρα, και απαιτεί μεγάλη υπομονή, τέχνη καί μεράκι για να παραχθεί ο αφυδατωμένος λωτός ένα Premium αγαθό ανώτατης ποιότητος!
Περισσότερες πληροφορίες
FRUITLIFE ΙΚΕ Επεξεργασία και Συντήρηση Φρούτων και Λαχανικών Τηλ: 2381306720, 6934610328 Θεοδόσιος Παρασκευόπουλος e-mail, site: [email protected], http://fruitlife.gr/ https://www.facebook.com/Fruitlife-1488891557825669/ |
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - autotriti-touring.gr