Οι «Παράστιες», το νέο κρητικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί όλες εκείνες τις αγνές πρώτες ύλες από επιλεγμένους παραγωγούς του νησιού με σκοπό να προσφέρει καλό κρητικό φαγητό υψηλής ποιότητας, ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή γεύση!
Η Κρητική κουζίνα αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και σίγουρα πιο εύγευστες γαστριμαργικές παραδόσεις. Mία παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που διατηρούνται και εξελίσσονται ακόμη και σήμερα. Η παραστιά, ή αλλιώς "παρασιά" σύμφωνα με την κρητική διάλεκτο, υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος στην Κρήτη.
Η Παραστιά ήταν φτιαγμένη από δύο παράλληλες ορθογώνιες πέτρες μεταξύ των οποίων έμπαιναν τα ξύλα, έστηναν τη φωτιά και ακουμπούσαν το σκεύος από πάνω για μαγείρεμα. Έτσι επιλέχτηκε και το όνομα του εστιατορίου, στο οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει άλλωστε, η ανοιχτή κουζίνα!
Δείτε περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη.
Το πιο ξακουστό χωριό της Αχαΐας
10 Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί: 2 ώρες από Αθήνα ή από Θεσσαλονίκη
Πήλιο: Στη γαλήνη του Παγασητικού
Ναύπακτος: Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο
Τρίκαλα-Περτούλι:68 Προτάσεις!
Δέκα φωλιές στο βουνό για ονειρεμένα χειμωνιάτικα week ends
Απόδραση στον καταπράσινο Ελικώνα
Το νησί με τις πιο ακριβές φωλιές στην Ελλάδα
Οι 10 ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου
Top Φθινοπωρινοί προορισμοί - Βυτίνα!
10 λόγοι για να πάμε λίμνη Πλαστήρα
Best Hotels and Guesthouses in Greece
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - autotriti-touring.gr