Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
  • Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
  • Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
  • Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
  • Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins
  • Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins

Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου με όλες τις καλύψεις από την Euroins

13314 Επισκέψεις στο άρθρο

Με τον όρο "μικτή ασφάλιση" ουσιαστικά καλυπτόμαστε από ζημιές που προκαλούνται στο αυτοκίνητό μας με δική μας υπαιτιότητα.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Η μικτή ασφάλιση ή επίσημα «Κάλυψη ιδίων ζημιών», καλύπτει τις υλικές ζημιές ενός ασφαλισμένου αυτοκινήτου, που προκαλούνται αποκλειστικά από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή, πτώση ακόμα και εάν είναι υπεύθυνος ο ίδιος ο ασφαλισμένος. Έτσι ενώ η κάλυψη Αστικής Ευθύνης του οχήματος καλύπτει, σε περίπτωση τροχαίου με δική μας υπαιτιότητα, τη ζημιά του άλλου και όχι τη δική μας, η μικτή έρχεται να καλύψει και τη ζημιά στο δικό μας όχημα.

Οι προϋποθέσεις για την μικτή ασφάλιση είναι ειδικές. Η μικτή ασφάλιση δεν καλύπτει αυτοκίνητα με χρονολογία πρώτης κυκλοφορίας πέραν της δεκαετίας ή αν ο οδηγός είναι νέος στην ηλικία (κάτω των 25) ή ηλικιωμένος (άνω των 75).

Δείτε τι καλύψεις περιλαμβάνει ένα πακέτο μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου

  • - Αστική Ευθύνη: Η κάλυψη αστικής ευθύνης είναι αυτή που είσαι υποχρεωμένος από το νόμο να έχεις. Αν εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα και φταις, τότε οι άλλοι εμπλεκόμενοι θα αποζημιωθούν από την ασφαλιστική σου εταιρεία.
  • - Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα: Αν σε τρακάρει ένα από τα 700.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τότε η ασφαλιστική σου εταιρεία αναλαμβάνει να σε αποζημιώσει.
  • - Ίδιες Ζημιές: Η ασφαλιστική καλύπτει ζημιές που θα πάθει το αυτοκίνητο σου,  εξαιτίας σύγκρουσης, πρόσκρουσης, κατάπτωσης, ανατροπής ή εκτροπής του. Ισχύει το ποσό απαλλαγής που έχεις συμφωνήσει με την ασφαλιστική και αναγράφεται στον πίνακα καλύψεων του συμβολαίου σου.
  • - Αυτοκίνητο Αντικατάστασης: Σε περίπτωση που δεν μπορείς να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου λόγω. ολικής απώλειας ή προσωρινής απώλειας του αυτοκινήτου λόγω επισκευής, εφόσον έχετε επιλέξει τις καλύψεις: Πυρός, Πυρός από Τρομοκρατικές Ενέργειες, Πυρός συνεπεία στάσεων, απεργιών, Ολική Κλοπή ή/και Ίδιες Ζημιές.
  • - Κακόβουλες Πράξεις: Καλύπτεσαι για ζημιές που θα πάθει το αυτοκίνητο σου από κακόβουλες πράξεις τρίτων, είτε είναι μεμονωμένες είτε όχι.
  • - Πυρκαγιά Οχήματος: Η ασφάλεια αυτή σου προσφέρει κάλυψη και αποζημίωση για τις ζημιές που θα πάθει το αυτοκίνητό σου σε περίπτωση πυρκαγιάς, κεραυνού ή αυτανάφλεξής του.
  • - Απεργίες, Εξεγέρσεις & Πολιτικές Αναταραχές: Καλύπτονται ζημιές από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια απεργιών, εξεγέρσεων ή πολιτικών αναταραχών.
  • - Φυσικά Φαινόμενα: Η ασφάλεια αυτή σε καλύπτει αν το αυτοκίνητό σου πάθει ζημιές από καιρικές συνθήκες όπως καταιγίδα, θύελλα, σεισμός και πλημμύρες. Δεν σε καλύπτει σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα μηχανικό εξαιτίας του παγετού.
  • - Μερική Κλοπή: Αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο, αποζημιώνεσαι για όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που κρίνονται απαραίτητα για τη λειτουργία του.
  • - Ολική Κλοπή: Αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο, καλύπτεσαι για την αξία που έχει το αυτοκίνητό σου τη μέρα της κλοπής.
  • - Αστική Ευθύνη Πυρός: Καλύπτεσαι σε περίπτωση που ξεκινήσει φωτιά από το αυτοκίνητό σου και καταστρέψει περιουσία τρίτων.
  • - Τρομοκρατικές Πυρός: Αν πάθει ζημιές το αυτοκίνητό σου από πυρκαγιά, η οποία προέρχεται από τρομοκρατικές ενέργειες, η ασφάλεια αυτή καλύπτει.
  • - Φροντίδα Ατυχήματος: Αν βρεθείς σε ατύχημα, θα έρθει άμεσα ένας συνεργάτης της ασφαλιστικής για να καταγράψει το περιστατικό και να συμπληρώσει τα χαρτιά που χρειάζονται.
 
Επιπλέον καλύψεις που μπορείς να έχεις:
  • - Οδική βοήθεια: Καλύπτεται η ρυμούλκηση του ασφαλισμένου αυτοκινήτου, που θα προκληθεί από τρακάρισμα η βλάβη
  • - Νομική προστασία: Με την κάλυψη αυτή, η ασφαλιστική εταιρεία σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις τα έννομα συμφέροντά σου με τη βοήθεια δικηγόρου.
  • - Προσωπικό Ατύχημα: Αν χτυπήσεις εσύ ή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, κατά τον χρόνο που οδηγεί και θα βρίσκεται μέσα στο ασφαλισμένο αυτοκίνητο, είτε αυτό είναι σε στάση είτε σε κίνηση, τότε η ασφαλιστική εταιρεία σας καλύπτει.
  • - Θραύση κρυστάλλων: Καλύπτεσαι για τη ζημιά που έχουν τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σου, αλλά και για τα έξοδα τοποθέτησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ποια είναι η διαδικασία ασφάλισης του οχήματος με μικτή;

Η ασφάλιση ενός οχήματος με μικτό πακέτο απαιτεί ένα προασφαλιστικό έλεγχο. Ο προασφαλιστικός έλεγχος είναι στην ουσία ένας τρόπος να αποδείξεις στην ασφαλιστική εταιρεία την κατάσταση του οχήματος σου την στιγμή που θέλεις να το ασφαλίσεις με μικτή. Η Euroins παρέχει την υπηρεσία απομακρυσμένου προασφαλιστικού ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιείται από την κινητή συσκευή του πελάτη διαδικτυακά μέσω βίντεο κλήσης. Υπάλληλος της Εταιρίας αποστέλλει στον πελάτη μέσω sms ή email το link για την πραγματοποίηση της βίντεο κλήσης και καθοδηγώντας τον, κάνει λήψη φωτογραφιών του οχήματος. Εφόσον το όχημα πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλισης συμπληρωματικών καλύψεων, η ασφάλιση ολοκληρώνεται.

Ποια είναι η αξία του οχήματος μου;

Για τα πακέτα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου όπως και για τα πακέτα πυρός κλοπής, οι ασφαλιστικές χρειάζονται την αξία του οχήματος σου για να τιμολογήσουν.
H αξία του αυτοκινήτου σου, είναι η τιμή στην οποία μπορείς να αγοράσεις το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου, με τα ίδια χαρακτηριστικά, μάρκα, μοντέλο, χιλιόμετρα, έτος κατασκευής, κατά τη στιγμή της ασφάλισης. Αυτή η πληροφορία είναι κάτι που θα σου ζητηθεί μόνο εάν επιλέξεις συγκεκριμένα πακέτα ασφάλειας αυτοκινήτου, όπως είναι το πυρός – κλοπής και η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.
Η δήλωση της σωστής τρέχουσας εμπορικής αξίας ως ασφαλισμένο κεφάλαιο είναι απαραίτητη, καθώς βάση αυτής θα γίνει η αποζημίωση στην περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον το ασφαλισμένο κεφάλαιο είναι αυτό που καθορίζει το ύψος των ασφαλίστρων.

Τι είναι η απαλλαγή;

Αυτό που πρέπει να ξέρεις για την μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ότι η ασφαλιστική σου οφείλει να σε αποζημιώσει για κάθε ζημιά σε περίπτωση ατυχήματος, είτε φταις είτε όχι. Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή μικτής ασφάλειας και αυτό είναι το ποσό της απαλλαγής. Απαλλαγή είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αποκατάσταση της ζημιάς και επηρεάζει το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβεις σε περίπτωση ατυχήματος..
Αν δηλαδή η ζημιά είναι 1.500 ευρώ και η απαλλαγή 400, τότε η αποζημίωση από την ασφαλιστική θα είναι 1.100 ευρώ. Αν όμως η ζημιά είναι 400 ευρώ, δεν υπάρχει αποζημίωση. Στο πρόγραμμα ασφάλισης Platinum της Euroins ισχύει απαλλαγή 1% επί του κεφαλαίου κάλυψης, με ελάχιστο τα 400€.
 
Το πακέτο Platinum  της Euroins περιλαμβάνει τις ιδίες ζημιές και αποτελεί το πακέτο μικτής ασφάλισης της εταιρείας.
Η κάλυψη ιδίων ζημιών  παρέχεται στο πρόγραμμα Platinum για επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, στο προϊόν ασφάλισης οχημάτων AutoSafe της Euroins. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ακόμα προαιρετικά οι καλύψεις «Κακόβουλες ενέργειες», που αφορά την πρόκληση ζημιών στο ασφαλισμένο όχημα από τρίτα πρόσωπα, με αποκλειστικό στόχο το βανδαλισμό ή τη δολιοφθορά, και «Ίδιες ζημιές κατά τη μεταφορά» και αφορά ζημιές που θα συμβούν κατά τη διάρκεια μεταφοράς ή κατά τη διάρκεια φόρτωσης και εκφόρτωσης του ασφαλισμένου οχήματος, σε τρένα, επιβατικά πλοία, ή οχήματα οδικής βοήθειας.
Το πρόγραμμα ασφάλισης Platinum εκτός από την κάλυψη ιδίων ζημιών περιλαμβάνει μια σειρά από καλύψεις όπως ολική και μερική κλοπή, πυρός, πυρκαγιά από τρομοκρατικές ενέργειες, πυρκαγιά από κακόβουλες ενέργειες, πυρκαγιά εξαιτίας στάσεων και απεργιών, αστική ευθύνη από μετάδοση πυρκαγιάς, φυσικά φαινόμενα με ενσωματωμένη την κάλυψη χαλαζόπτωσης, όχημα αντικατάστασης κ.α καθώς και προαιρετικά θραύση κρυστάλλων, πλήρη οδική βοήθεια νομική και ποινική προστασία.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ