Οι ειδικοί μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητό σας να φαίνεται σαν καινούριο μετά τη καλοκαιρινή «ταλαιπωρία» που υπέστη.

Εν αρχή είναι το χρώμα

29053 Επισκέψεις στο άρθρο

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι πριν εκτεθείτε στον καυτό ήλιο φροντίζετε και απλώνετε πάνω σας μια αντηλιακή κρέμα. Πόσοι όμως έχετε σκεφτεί πως αντίστοιχο του δέρματός μας είναι η βαφή του αυτοκινήτου; Ο ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι που «κάθεται» πάνω στο αυτοκίνητο φθείρουν το χρώμα θαμπώνοντάς το και αλλοιώνοντάς το. Επίσης μπορεί ο ήλιος να φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη φθορά στο χρώμα ωστόσο υπάρχουν ένα σωρό ακόμα παράγοντες που εντείνουν τη φθορά.

• Περιττώματα πουλιών:
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, που η λαμαρίνα καίει, αν έχουν επικαθίσει περιττώματα πουλιών ψήνονται μαζί με το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος. Μένουν στάμπες και η επιφάνεια γίνεται θολή. Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να επισκευάσουμε το σημείο με επισκευαστικό γυάλισμα ή μπορεί να χρειαστεί και βάψιμο.

• Ρετσίνι δένδρων:
Ακόμη μια απειλή που προκαλεί εξίσου σοβαρή ζημιά, μιας και οι στάμπες από ρετσίνι θολώνουν το χρώμα και μετά απαιτείται επισκευή.

• Έντομα
Αναπόφευκτα οδηγώντας το όχημα μας προσκρούουμε πάνω σε έντομα. Αυτά είναι ιδιαίτερα όξινα και αφήνουν σημάδια.

• Κλαδιά, φρύγανα και σκόνη ενδεχομένως να έβλαψαν το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει γιατί η ζημιά μπορεί να μεγαλώσει αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ