Κυπαρισσία

43255 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Κυπαρισσία είναι αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Μεσσηνίας. Η πόλη είναι χωρισμένη στην παλαιά ¶νω Πόλη, η οποία έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, και στη Νέα (ή Κάτω) Πόλη, μία πρόσφατα χτισμένη περιοχή, που φθάνει μέχρι την ακτή. Στην ¶νω Πόλη υπάρχουν πολλά διάσπαρτα ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία της, όπως το κάστρο της Αρκαδιάς, η πλατεία της Αρκαδιάς, με τον πλάτανο και τις κρήνες στην είσοδο του κάστρου, τα δημόσια Λουτρά (χαμάμ), τα καλντερίμια, κ. ά.

Τα αξιοθέατα της πόλης
1. Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Περιστεριάς, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πρωτομυκηναϊκού πολιτισμού, και το Φαράγγι που βρίσκεται δίπλα από τον Αρχαιολογικό Χώρο.
2. Η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου, γνωστή ως «Κατσιμικάδα» στην περιοχή, είναι ένα ησυχαστήριο μέσα στη φύση, με θέα που θα αφήσει άφωνο τον επισκέπτη.
3. Στην πόλη της Κυπαρισσίας βρίσκονται το «Κάστρο των Γιγάντων» ή «Κάστρο της Αρκαδιάς».
4. Η Δεξαμενή, στο ψηλότερο σημείο της πόλης, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα... Επίσης, αξίζει ένας περίπατος στην ¶νω Πόλη από τα παλιά, παραδοσιακά καλντερίμια.

Πάμε στις παραλίες
Η μεγάλη κεντρική παραλία της Κυπαρισσίας, με άμμο και βοτσαλάκι, είναι η πιο κλασική λύση για μπάνιο στην περιοχή και η Γαλάζια Σημαία αποδεικνύει την καθαρότητα των νερών της, αν και οι εναλλακτικοί θα την βρουν κάπως πηγμένη και τουριστική. Οργανωμένη, με τουριστικό περίπτερο, μπαρ και ναυαγοσώστη, μαζεύει πολύ κόσμο, από οικογένειες ντόπιων, που φέρνουν τα παιδιά τους για το καθημερινό μπάνιο, μέχρι και περαστικούς ξένους, που κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου. Στο cafe-restaurant «Εν Πλω» θα καθίσετε για καφέ με θέα τη θάλασσα, αλλά και πολύ νόστιμες πίτσες. Στην άκρη υπάρχει κάμπινγκ, ενώ, αν ακολουθήσετε τα ζευγάρια των ντόπιων που απομακρύνονται ανοίγοντας δρόμο μέσα από την άμμο, πίσω από το κάμπινγκ, θα βρείτε πολλές σχετικά παρθένες παραλίες, με πιο γνωστή τις Τρύπες.

Κόστος μετάβασης
-Από Αθήνα: 590 χλμ. περίπου με επιστροφή, 35,4 ευρώ με LPG, 80 ευρώ με αμόλυβδη

Διαμονή
1) OLYMPION ΑSΤΥ ΗΟΤΕL, Τηλ.: 26240 23665-7
2) ΗΟΤΕL OASIS, Τηλ.: 27610 72561 -72562
3) Natura Club Hotel, Τηλ.: 27610 62622

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)