Θετικά τα μηνύματα από την έκθεση Transport Show 2014.

Οι επισκέπτες, υπεύθυνοι επαγγελματικών στόλων και επαγγελματίες οδηγοί ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αεριοκίνηση.

Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της έκθεσης TRANSPORT SHOW, κ.κ. Θάλεια Αγριμανάκη και Μανώλης Αγριμανάκης, μιλούν για την έκθεση, την θέση του φυσικού αερίου στην κίνηση επαγγελματικών οχημάτων και στην νέα αγορά που ανοίγει η χρήση CNG.

Ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα με κίνηση φυσικού αερίου εκδηλώθηκε από τους περισσότερους επισκέπτες της έκθεσης.

Οι τάσεις της ελληνικής αγοράς και του κλάδου επαγγελματικών CNG οχημάτων

7505 Επισκέψεις στο άρθρο

Την τιμητική του είχε το φυσικό αέριο στην έκθεση Transport Show 2014 που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στο MEC Παιανίας με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών

 
Θετικά τα μηνύματα από την έκθεση Transport Show 2014, όπου παρουσιάστηκαν επαγγελματικά μοντέλα για όλους τους τομείς των μεταφορών. Οι επισκέπτες, υπεύθυνοι επαγγελματικών στόλων και επαγγελματίες οδηγοί ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αεριοκίνηση και τις διαθέσιμε επιλογές της αγοράς και είχαν την ευκαιρία να δουν τα τελευταία μοντέλα CNG στα περίπτερα του εκθεσιακού χώρου αλλά και να παρακολουθήσουν επιδείξεις και test drives.

Η έκθεση συνέπεσε με την ανακοίνωση από τον παρευρισκόμενο στην έκθεση υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο η της απόφασης που επιτρέπει τη μετατροπή κινητήρων σε διπλού καυσίμου, δηλαδή και φυσικού αερίου και την ολοκλήρωση με αυτό τον τρόπο του θεσμικού πλαισίου της αεριοκίνησης. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της έκθεσης TRANSPORT SHOW, κ.κ. Θάλεια Αγριμανάκη και Μανώλης Αγριμανάκης, μιλούν για την έκθεση, την θέση του φυσικού αερίου στην κίνηση επαγγελματικών οχημάτων και στην νέα αγορά που ανοίγει η χρήση CNG.

1) Οι υπεύθυνοι εμπορικών στόλων που επισκέφθηκαν την έκθεση έδειξαν ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες; (πχ χρήση φυσικού αερίου στα φορτηγά κλπ). Θεωρείτε ότι το έδαφος στην Ελλάδα είναι ώριμο για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι και να εκμεταλλευθούν τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών ή απαιτείται περαιτέρω ενημέρωση κλπ; 

Ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα με κίνηση φυσικού αερίου εκδηλώθηκε από τους περισσότερους επισκέπτες της έκθεσης. Ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι στόλων εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών courier ζητούσαν μια πληρέστερη ενημέρωση κυρίως σε θέματα κόστους λειτουργίας του οχήματος και οικονομίας στην κατανάλωση σε σχέση με τα
πετρελαιοκίνητα.

2) Η χρήση νέων τεχνολογιών στους επαγγελματικούς στόλους ανοίγει μια νέα αγορά στην αυτοκίνηση. Ποιο προβλέπετε να είναι το μέλλον της ελληνικής αγοράς (να αναμένουμε εισαγωγές νέων μοντέλων πχ εργοστασιακά κατασκευασμένων να κινούνται με φυσικό αέριο, νέους σταθμούς ανεφοδιασμού εναλλακτικών καυσίμων κλπ);

Πιστεύουμε, ότι η χρήση των εναλλακτικών καυσίμων, περιλαμβανομένου βεβαίως και του
φυσικού αερίου, αποτελεί μια πιθανή επιλογή από τους επαγγελματίες πλην όμως μετατίθεται χρονικά και θα μετατίθεται στο βαθμό που αναπτύσσεται το δίκτυο των πρατηρίων εφοδιασμού. Με δυο λόγια, η στροφή των πελατών προς το φυσικό αέριο είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία πολλών πρατηρίων ανεφοδιασμού. Στις χώρες όπου τα φορτηγά ή λεωφορεία με κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων αυξάνουν τις πωλήσεις τους συνυπάρχει ένα επαρκές δίκτυο πρατηρίων, το οποίο πυκνώνει συμβάλλοντας έμμεσα, αλλά δραστικά στην αύξηση των πωλήσεων και των οχημάτων φυσικού αερίου. Επομένως, θα λέγαμε ότι οι καταναλωτές διατηρούν το ενδιαφέρον τους, είναι αρκετά ενήμεροι, αλλά περιμένουν και προσμένουν ένα πλουσιότερο δίκτυο πρατηρίων.

Πιστεύουμε ωστόσο, ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι τα αυτοκίνητα των
εναλλακτικών καυσίμων και είναι θέμα χρόνου να αναδειχθούν και στην πράξη τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου έναντι των άλλων καυσίμων. ΄Ηδη οι αντιπρόσωποι των επαγγελματικών αυτοκινήτων εντάσσουν στον προγραμματισμό τους την εισαγωγή οχημάτων φυσικού αερίου.

3) Θα μας αναφέρετε ενδεικτικά κάποιες εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση;
Στην έκθεση Transport Show είχαμε μια αξιόλογη συμμετοχή επαγγελματικών οχημάτων CNG και αναφέρουμε ενδεικτικά τα μοντέλα της Fiat, της Volkswagen, της Mercedes-Benz και της Iveco τα οποία πλαισίωναν το περίπτερο της ΔΕΠΑ, ενώ ένας άλλος αριθμός οχημάτων φυσικού αερίου ήταν διαθέσιμος για test drive. Τα συγκεκριμένα οχήματα δοκιμής ήταν και τα πλέον δημοφιλή και δέχτηκαν στο τιμόνι τους δεκάδες επισκέπτες της έκθεσης που είχαν την ευκαιρία να τα οδηγήσουν στους δρόμους της γύρω από το εκθεσιακό κέντρο περιοχής.

4) Διοργανώθηκε και μια εκδήλωση για το φυσικό αέριο. Πλέον έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο με την πρόσφατη υπογραφή της υπουργικής απόφασης. Από την εμπειρία σας στην αγορά των επαγγελματικών στόλων, πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείτε ότι παίζει η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως είναι το φυσικό αέριο (κόστος, περιβάλλον κλπ);

Ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε το γεγονός ότι, στη διάρκεια της Transport Show ανακοινώθηκε από τον παρευρισκόμενο στην έκθεση υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο η αναμενόμενη απόφαση που επιτρέπει τη μετατροπή κινητήρων σε διπλού καυσίμου, δηλαδή και φυσικού αερίου. Αυτός ήταν και ο επιπλέον λόγος χάρη στον οποίο η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΕΠΑ στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ενδιαφέρον ήταν άλλωστε και το θέμα της ημερίδας με τίτλο « φυσικό αέριο, το καύσιμο κίνησης της νέας εποχής». Κλείνοντας θα θέλαμε συμπερασματικά και με δυο λέξεις να πούμε ότι ο χρόνος πλέον δουλεύει για το καύσιμο φυσικό αέριο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)