Η πόλη των Ιωαννίνων αναμένεται να «φιλοξενήσει» το 10ο πρατήριο Fisikon στην Ελλάδα, μετά και τη σχετική συμφωνία της , με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Πρατήριο φυσικού αερίου και στα Ιωάννινα

11461 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι συντονισμένες προσπάθειες της ΔΕΠΑ, των φορέων της περιφέρειας και των επιχειρήσεων που εφαρμόζουν στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, έχει επιτρέψει την αύξηση των περιοχών που έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο κίνησης. Με τη χρήση και της νέας τεχνολογίας που εφαρμόζεται ευρέως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών, από το δίκτυο φυσικού αερίου, μεταφέρεται φυσικό αέριο με ειδικά βυτία και σε νέα σημεία σε όλη τη χώρα. Ήδη πάντως και το δίκτυο των πρατηρίων, έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό, να πραγματοποιήσει ακόμη και μεγάλα δρομολόγια, όπως το Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χωρίς να προβληματιστεί για τον ανεφοδιασμό του.
Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, η ΔΕΠΑ λειτουργεί 9 πρατήρια φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με τα 4 να βρίσκονται στην Αττική (8ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, 1ο χλμ της Λεωφόρου Ανθούσας, Λεωφ. Κηφισίας 264 και Καραϊσκάκη και Νικηταρά στα ¶νω Λιόσια), 2 στη Θεσσαλονίκη (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 128 στην Πυλαία και Λεωφ. Κ. Καραμανλή 36 στη Νέα Μαγνησία) και από ένα σε Λάρισα (οδός Βόλου 65), Βόλο (οδός Λαρίσης 202) και Λαμία (6ο χλμ. Λαμίας - Στυλίδας).
Επόμενος «σταθμός» δε, θα είναι τα Ιωάννινα, καθώς η ΔΕΠΑ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με σκοπό ο στόλος λεωφορείων του νομού να κινείται με φυσικό αέριο και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται και η κατασκευή σταθμού τροφοδοσίας στην πόλη των Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)