EGNATIA PALACE, Αλεξανδρούπολη

McWilliam Park Hotel, Ιρλανδία

Ξενοδοχείο ANATOLIA Θεσσαλονίκη

Παραδείγματα πράσινης επιχειρηματικότητας

12567 Επισκέψεις στο άρθρο

Πράσινη επιχειρηματικότητα μπορούν να ασκήσουν μεγάλες εταιρείες, οργανισμοί και ελεύθεροι επαγγελματίες. Εκτός από τα απτά παραδείγματα πράσινης επιχειρηματικότητας όπως είναι η χρήση φυσικού αερίου στην παραγωγή (π.χ ΔΕΗ), μορφή πράσινης επιχειρηματικότητας είναι και τα ταξί που κινούνται με φυσικό αέριο ή οι επαγγελματικοί στόλοι και τα φορτηγά που κινούνται με το πράσινο καύσιμο.


Από τις πρώτες επιχειρήσεις που ασκούν πράσινη επιχειρηματικότητα είναι οι τουριστικές με τα ξενοδοχεία να αποκτούν σημάνσεις «eco friendly» και να στοχεύουν σε ένα κοινό με οικολογική συνείδηση.  Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται από όλα τα γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας ενώ αίσθηση προκαλεί το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει και οι ξενοδόχοι της Βορείου Ελλάδος.  Σύμφωνα με τον κ. Β. Αργυρόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό, Ιδιοκτήτη της εταιρείας Mech-Engineer, «οι ξενοδόχοι της Βορείου Ελλάδας είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για την χρήση φυσικού αερίου και είχαν κινηθεί για την  προμήθειά του προτού ακόμη δημιουργηθεί Πρωτόκολλο και πριν ακόμη κατασκευαστεί το δίκτυο. Το ενδιαφέρον, προϋπήρχε των υποδομών και φυσικά μόλις αυτές δημιουργήθηκαν,  πάρα πολλά γνωστά ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη (ABC, ANATOLIA,TOURIST, AFYTIS, IOLI, KASSANDRA PALACE, NEFELI, OCEANIA CLUB  κλπ), έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα  του συγκεκριμένου καυσίμου κυρίως όσον αφορά στην εξοικονόμηση κόστους».

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα καινούρια πολυτελή ξενοδοχεία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο όπως για παράδειγμα το ξενοδοχείο Egnatia Palace στην Αλεξανδρόπουλη που είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΠΑ.

Παράλληλα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου McWilliam Park Hotel στην Ιρλανδία, αποφάσισε ναν στραφεί στο φυσικό αέριο και όπως υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου, κος Fergal Ryan, «η ξενοδοχειακή μονάδα πέτυχε σημαντική εξοικονόμηση στα κόστη ενώ το 2011 κέρδισε το βραβείο «ECO», ως αναγνώριση του χαμηλού οικολογικού αποτυπώματός του».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)