Οδηγούμε το Seat Toledo
Διαβάστηκε από 19006 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/9/2012
Το Seat Toledo αφήνει πίσω τις χάτσμπακ ακροβασίες της προηγούμενης γενιάς και επιστρέφει ξανά σαν ένα compact, ευρύχωρο και προσιτό σεντάν καλύπτοντας τη γκάμα ανάμεσα στο Ibiza και στο Leon...

Με μια ματιά

  • 4η γενιά Seat Toledo
  • Σεντάν 4,48 μ. με 5η πίσω πόρτα και 550 λτ. πορτ μπαγκάζ
  • Με κινητήρες 1,2 TSI 85/105 PS, 1,4
  • ΤSI 122 PS DSG, και 1,6 ΤDI 105 PS
  • Τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ελλάδα

Δεν είναι παράλογο που στην press conference για την παρουσίαση του νέου Seat Toledo, στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης του Τολέδο στην Ισπανία, οι άνθρωποι της φίρμας εκθείασαν την 1η και 2η γενιά του μοντέλου και πέρασαν στα ψιλά την μάλλον αποτυχημένη 3η. Βλέπετε από τα 917.667 Toledo, που έχουν πουληθεί από το 1991-2009, πάνω από 860.000 μονάδες αφορούν στις δύο πρώτες γενιές, που είναι αυτές και οι οποίες καθιέρωσαν το μοντέλο σαν ένα προσιτό, πρακτικό και ευρύχωρο μικρομεσαίο σεντάν. Η χάτσμπακ και αμφιβόλου αισθητικής προσέγγιση του θέματος στην 3η γενιά δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από το κοινό και ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην Ελλάδα από τα 20.000 Toledo που έχουν πουληθεί από το 1991, μόλις τα 495 αφορούν στο προηγούμενο μοντέλο.


Πεντάθυρο με σεντάν προφίλ

Η Seat λοιπόν ξαναφέρνει στο προσκήνιο το Toledo, 3 χρόνια μετά τη διακοπή της παραγωγής του. Αυτή τη φορά έρχεται να μπει ξανά στην κατηγορία των compact sedan, όπως οι δυο πρώτες γενιές του. Με μήκος 4,48 μ., μεταξόνιο 2.602 χλμ. και χώρο αποσκευών 550 λτ., το νέο Toledo βασίζεται σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα των Polo/Fabia/Ibiza και αν αυτό σας ακούγεται γνωστό μαζί με τις βασικές διαστάσεις, είναι γιατί το διαβάσατε πριν λίγο καιρό και για το Skoda Rapid, που είναι «αδελφό» μοντέλο. Τα δύο σεντάν μοιράζονται και τα μηχανικά μέρη, ενώ θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής στην Τσεχία.


Όπως και το πρώτο Toledo, το νέο διαθέτει σεντάν προφίλ, αλλά ξεχωριστή πίσω 5η πόρτα, που απογειώνει την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών. Σχεδιαστικά, το νέο Toledo αφήνει πίσω τις ακροβασίες του προηγούμενου μοντέλου και δεν παρουσιάζει εξάρσεις, παραμένοντας διακριτικό, αλλά χάρη στις «καθαρές» γραμμές του δείχνει μικρότερο στο μάτι από ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Η κυψελωτή μάσκα της Seat και τα τονισμένα φανάρια στο μπροστινό και πίσω μέρος, το κάνουν να ξεχωρίζει.


Πότε έρχεται;

Το νέο Seat Toledo αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του προσεχή Μάρτη. Τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί μιας και η ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το εργοστάσιο. 
Θα διατεθεί σε δύο επίπεδα εξοπλισμού: Reference και Style, με στάνταρ ESP, 6 αερόσακους, ηλ. παράθυρα μπροστά και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση.
Στόχος πωλήσεων είναι οι 400 μονάδες και η επίτευξη του θα εξαρτηθεί σημαντικά από την τιμή του νέου Toledo.

» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Εσωτερικό - Χώροι: Οι χώροι περισσεύουν
» Κινητήρες: Mόνο τούρμπο
» Στο δρόμο: Οικογενειακός χαρακτήρας
» Παράθυρο στο χρόνο
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: SEAT,

περισσότερα νέα & άρθρα »
SEAT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα 5 αμάξια πόλης με το καλύτερο προσπέρασμα για να κάνεις και ταξίδια

Kαλή συντήρηση SEAT: Αντίδοτο στην εποχική έξαρση & Services ποιότητας

Μικρό SUV Arona ή μικρομεσαίο Leon; Ψηλό ή hatchback από την SEAT;

SEAT Arona από 19 χιλιάρικα & έκπτωση: 3 μοτέρ από 95 έως 150 PS

Ετοιμοπαράδοτο SEAT Ibiza από 15.990€: Με ποιους κινητήρες & εξοπλισμό;

SEAT service και σε μοντέλα 4+ ετών: Λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά

ΟΔΗΓΟΥΜΕ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγούμε στην Ισπανία: Νέο Dacia Duster | «Μουράτο», υβριδικό, αλλά χωρίς diesel

Οδηγούμε: Νέο Jeep Avenger e-Hybrid

Οδηγούμε το ανανεωμένο Mazda 2 Hybrid

Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota GR Yaris των 280 ίππων