Οι μεγαλοί νικητές των βραβείων Best Car 2017 στην αναμνηστική φωτογραφία.

Οι μεγαλοί νικητές των βραβείων Best Car 2017 στην αναμνηστική φωτογραφία.

Best Car 2017: Τι είδαμε, ποιοι κέρδισαν

7.546 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2017)

Τα μεγάλα βραβεία του AutoΤρίτη ήλθαν και απήλθαν. Κάποιοι έφυγαν ευτυχισμένοι, άλλοι ίσως να πικράθηκαν, όλοι πάντως αναγνώρισαν τη σημασία της βράβευσης και τη βαρύτητα που έχει η γνώμη του κόσμου. Πάμε να δούμε ένα «ποτ-πουρί» από τα highlights της μεγάλης εκδήλωσης.

Οι μάρκες που ξεχώρισαν

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ξεκίνημα από τις επιμέρους πρωτιές των εταιριών σε 6 σημαντικότατους τομείς: ποιότητα, λιγότερες βλάβες και χαμηλό κόστος συντήρησης, εμφάνιση, επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, μεταπωλητική αξία και τέλος η αγαπημένη μάρκα του κοινού. Toyota και Audi ήταν οι μεγάλοι νικητές, καθώς έφυγαν με 2 βραβεία έκαστος (λιγότερες βλάβες και μεταπωλητική αξία για την πρώτη, επιδόσεις-οδική συμπεριφορά και αγαπημένη μάρκα η δεύτερη). Η Alfa Romeo κέρδισε τα «καλλιστεία» και η Mercedes τον «ποιοτικό έλεγχο» του αγοραστικού κοινού.

Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Βραβεία ικανοποίησης κατόχων

«Μικρόφωνο» στον κόσμο για την επιβράβευση της μάρκας, τα μοντέλα της οποίας ικανοποιούν περισσότερο τους πελάτες της. Στο βραβείο του Autocheck περιλαμβάνεται όλο το πακέτο από τη στιγμή που αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο και μετά. Απροβλημάτιστη λειτουργία, ικανοποίηση τόσο από το μοντέλο όσο και από τις υπηρεσίες της ίδιας της εταιρίας. Για 4η συνεχή διοργάνωση η Hyundai κέρδισε κοινό και κριτικούς, ενώ η Peugeot ανακηρύχθηκε «Μάρκα της Χρονιάς».

Διαβάστε αναλυτικά για τους νικητές της κατηγορίας

Τα καλύτερα αυτοκίνητα σε 5 ειδικές κατηγορίες

Περνάμε σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Εδώ επιβραβεύτηκαν τα 5 μοντέλα που απέσπασαν τη θετική ψήφο των αναγνωστών σε αντίστοιχους τομείς. Την πρωτιά στο Value for Money κατέκτησε το Citroen C3, οι τεχνολογικές καινοτομίες και ο εξοπλισμός ασφάλειας της Mercedes E-Class της χάρισαν τα βραβεία της καλύτερης τεχνολογίας και του ασφαλέστερου αυτοκινήτου, η Alfa Romeo Giulia ψηφίστηκε ως το ομορφότερο και το Toyota Prius ως το οικονομικότερο (σε κατανάλωση και έξοδα χρήσης).

Διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Τελική κατάταξη

Το Όσκαρ ΑΆ Ρόλου. Το μοντέλο που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και εντυπωσίασε με την «ερμηνεία» του σε δρόμο και εκθέσεις. Μεγάλος νικητής-έπειτα από σκληρή μάχη-  το Audi Q2, το οποίο επικράτησε του Nissan Micra για μόλις 220 ψήφους. Στο τελευταίο σκαλί του βάθρου η Alfa Romeo Giulia, άλλες 436 ψήφους πίσω από το ιαπωνικό μοντέλο. Χαρακτηριστικό του «ντέρμπι» που έγινε, είναι ότι τα Q2 και Giulia χώρισαν λιγότερες από 700 ψήφοι.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα

Τί ψήφισαν οι άντρες και οι γυναίκες

Δύο κόσμοι, δυο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Οι κυρίες και οι κύριοι ψήφισαν για το αγαπημένο τους μοντέλο και τα αποτελέσματα προκάλεσαν μια ελαφρά έκπληξη. Την γυναικεία προτίμηση απέσπασε το Audi Q2, μια επιλογή που ως χαρακτήρας (ενθουσιώδες crossover) θα περίμενε κανείς να προέλθει από το αντρικό φύλο. Αντίθετα, η ολοκαίνουργια και εντυπωσιακή εμφάνιση του Nissan Micra ήταν αυτή που απέσπασε την πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού.

Αναλυτικά τα "θέλω" των δυο φύλων

Ποιοι κέρδισαν τα αυτοκίνητα - Η μεγάλη κλήρωση του AutoΤρίτη

Ο κόσμος ψήφισε και επιβράβευσε τα αυτοκίνητα και τις εταιρίες που ξεχώρισαν το 2016. Δεν θα μπορούσαμε να μην επιβραβεύσουμε κι εμείς με τη σειρά μας την αθρόα συμμετοχή του κοινού στον διαγωνισμό που έγινε θεσμός! 3 υπερτυχεροί κέρδισαν από 1 Audi Q2, Citroen C3 και Nissan Micra  για ένα χρόνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ άλλοι 3 θα περάσουν ένα weekend σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας παρέα με 1 Ford Edge, 1 Peugeot 3008 και 1 Fiat Tipo.

Έκτος από τους 6 «προνομιούχους», άλλοι 100 κέρδισαν πλούσια δώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου και το Best Car 2018.

Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα των νικητών
 

ΝΕΟ Best Moto 2017: Ψηφίστε & ΚΕΡΔΙΣΤΕ για πάντα 4 Super μοντέλα

Ψηφίστε την καλύτερη μοτοσυκλέτα & το καλύτερο Scooter για το 2017 ΕΔΩ

Κερδίστε:

  • 1 KTM DUKE 390 ABS
  • 1 YAMAHA TRICITY 125 ABS
  • 1 KYMCO AGILITY 16+ 125
  • 1 KAWASAKI ATHLETE 125
  • & δεκάδες ακόμα δώρα
 Μάθε πως ΕΔΩ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL