Δείχνει καλύτερα σε τρίθυρη έκδοση η Toyota GR Corolla;

Δείχνει καλύτερα σε τρίθυρη έκδοση η Toyota GR Corolla;

3.398 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2022)

Σε τρίθυρη έκδοση οραματίστηκε ανεξάρτητος σχεδιαστής τη νέα Toyota GR Corolla και δεν άργησε να μοιραστεί με το κοινό την ιδέα του. Αφού υπάρχει το τρίθυρο GR Yaris, γιατί όχι και μία Corolla;

Ανεξάρτητο σχέδιο οραματίστηκε τρίθυρη έκδοση

Η Toyota αποκάλυψε πρόσφατα την ολοκαίνουργια GR Corolla που έκανε την εμφάνισή της ως η σπορ έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου σε hatchback αμάξωμα. Το εν λόγω μοντέλο δανείζεται πολλά εξαρτήματα από το GR Yaris, όπως για παράδειγμα τον κινητήρα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την σπορ τρίθυρη διάταξη του «καυτού» Yaris.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δια χειρός X-Tomi Design

Όπως φαίνεται λοιπόν ο ανεξάρτητος σχεδιαστής, X-Tomi Design, ονειρεύεται μία τρίθυρη GR Corolla και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα το δικό του σχέδιο γύρω από αυτό. Σε μεγάλο βαθμό το σχέδιο δεν διαφέρει από την υπάρχουσα GR Corolla, με το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς να έχει γίνει στο πλάι. Εκεί οι πίσω πόρτες έχουν αφαιρεθεί, ενώ οι μπροστά έχουν εμφανώς τραβηχτεί προς τα πίσω. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα παράθυρα, με αποτέλεσμα το τρίτο τζάμι της πεντάθυρης GR Corolla να λάμπει δια της απουσίας του στο ανεξάρτητο σχέδιο της τρίθυρης.

Με 304 ίππους η νέα GR Corolla

Η Toyota δεν έχει γνωστοποιήσει εάν κάποια στιγμή σκοπεύει να κατασκευάσει μία τέτοια έκδοση. Ωστόσο αν ποτέ το κάνει αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει θα είναι ο κινητήρας. Θυμίζουμε πως η νέα GR Corolla εξοπλίζεται με το 3κύλινδρο 1.600άρι  τουρμπάτο μοτέρ του GR Yaris με κωδικό G16E-GTS που τώρα είναι σε θέση να αποδίδει 304 άλογα και 370 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Η κορυφαία Corolla είναι τετρακίνητη μέσω του νέου συστήματος τετρακίνησης το οποίο η Toyota ονομάζει GR-FOUR.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
OPEL