Diesel ή Plug-in; Κλασικό SUV ή coupe; Ποια έκδοση Mercedes GLC;

51.830 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2024)
Diesel ή Plug-in; Κλασικό SUV ή coupe; Ποια έκδοση Mercedes GLC;
2 Φωτογραφίες »

- Η Mercedes GLC με diesel κινητήρα βγάζει πάνω από 1.200 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ
- Οι πίσω τροχοί της στρίβουν για να παρκάρεις πιο εύκολα
- Έχει την καλύτερη αυτονομία από όλα τα Plug-in, πάει πάνω από 110 χλμ. μόνο με ρεύμα
- Βγαίνει με πιο μουράτη εμφάνιση & coupe πίσω οροφή

Βγαίνει με πιο μουράτη εμφάνιση & coupe πίσω οροφή

Πόσα luxury μεσαία SUV έχετε δει να βγαίνουν σε 20 διαφορετικές εκδόσεις, όπως η Mercedes GLC; Το πολυτελές μεσαίο SUV των Γερμανών ξεχωρίζει για την ποικιλομορφία του, τόσο χάρη στην ευρεία γκάμα κινητήρων (ήπια υβριδική σε βενζίνη και diesel, Plug-in hybrid), όσο επειδή προσφέρεται σε δύο είδη αμαξώματος (κλασικό SUV design και coupe έκδοση).
 
Και στην κλασική της εμφάνιση η Mercedes GLC έχει «αιχμηρό» σχεδιαστικό προφίλ, ειδικά με επιλεγμένο κάποιο extra πακέτο AMG Advance, όμως η coupe έκδοση είναι εκείνη που προβάλλει ακόμη περισσότερο το «αιχμηρό» και τολμηρό design. Διότι αφενός έχει πιο τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά εμπρός, αφετέρου (και κυρίως) αρέσει πολύ το καλλίγραμο πίσω μέρος με την απότομη κλίση της οροφής.

Η Mercedes GLC με diesel κινητήρα βγάζει πάνω από 1.200 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ

Επισημάναμε ότι η Mercedes GLC είναι αποκλειστικά εξηλεκτρισμένη σε επίπεδο κινητήρων. Στις ήπια υβριδικές επιλογές βλέπουμε ένα δίκτυο 48V, με έξτρα δικό του ηλεκτρικό μοτέρ 23 ίππων και ροπής 200 Nm (EQ Boost). Αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται και σε diesel κινητήρες (δεν το βλέπουμε συχνά, πια), όπως ακριβώς και στην εισαγωγική πετρελαιοκίνητη Mercedes GLC 220d των 197 ίππων που δοκίμασε το AutoΤρίτη. Το συγκεκριμένο μοντέλο επιβεβαιώνει τον προσωνύμιο «χιλιομετροφάγος», καθώς «καίει» στο ταξίδι 5,1 λτ./100 χλμ.. Και όταν αυτή η κατανάλωση συνδυάζεται με ένα τεράστιο ρεζερβουάρ 62 λτ. τότε προκύπτει αυτονομία ταξιδιού 1.216 χλμ. με ένα μόλις γέμισμα!


Εύκολα «κολλάς» με την κομψότητα, τα τονισμένα καπούλια και τη σχεδιαστική αρμονία της Mercedes GLC Coupe, που είναι ένα από το πιο όμορφα κουπέ SUV της αγοράς.
2 Φωτογραφίες »

Εύκολα «κολλάς» με την κομψότητα, τα τονισμένα καπούλια και τη σχεδιαστική αρμονία της Mercedes GLC Coupe, που είναι ένα από το πιο όμορφα κουπέ SUV της αγοράς.

Η υβριδική έκδοση πρίζας έχει την καλύτερη αυτονομία από όλα τα Plug-in, πάει πάνω από 110 χλμ. μόνο με ρεύμα

Μεγάλη αυτονομία αλλά με ηλεκτρικό αποτύπωμα έχουν και οι Plug-in hybrid Mercedes GLC. Πολύ μεγάλο ηλεκτρικό αποτύπωμα, για να είμαστε ακριβολόγοι, μιας και οι PHEV Mercedes GLC έχουν την κορυφαία αυτονομία ανάμεσα σε κάθε Plug-in υβριδικό που έχει μετρήσει το AutoΤρίτη (115 χλμ. μόνο με ρεύμα, με μία φόρτιση).

Οι πίσω τροχοί της στρίβουν για να παρκάρεις πιο εύκολα

Last but not least, δύο κουβέντες για τα οδηγικά χαρακτηριστικά του luxury μεσαίου SUV.  Η (σε κάθε έκδοση της 4κίνητη) Mercedes GLC δύναται να έχει σύστημα τετραδιεύθυνσης, χαρακτηριστικό που βελτιώνει εντυπωσιακά την ευελιξία της και την ευκολία παρκαρίσματος. Χάρη σε αυτό οι πίσω τροχοί στρίβουν σε αντίθετη φορά από τους μπροστινούς, μειώνοντας τον κύκλο στροφής μόλις στα 10,9 μέτρα, όσο δηλαδή και στην πολύ μικρότερων διαστάσεων Mercedes A-Class.

Σελίδα 2Εσωτερικό & Χώροι: Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, οθόνη αλά S-Class & αρχοντική ευρυχωρία
Σελίδα 3Οδική συμπεριφορά: Με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αερανάρτηση που αλλάζει την απόσβεση σε κάθε τροχό
Σελίδα 4Η γνώμη μας - Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
CORAL GAS PASXA
fiat