Δοκιμή: VW Tiguan 1,5 TSI με 150 PS R-Line

41.901 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2024)
Δοκιμή: VW Tiguan 1,5 TSI με 150 PS R-Line
3 Φωτογραφίες »

- VW Tiguan με γενναίες εκπτώσεις μέχρι τέλος Απρίλη
- Με 150 ίππους και 7άρι αυτόματο κιβώτιο
- Καλές επιδόσεις, τσιμπάει λίγο σε βενζίνη
- Με σπορτίφ νότες χάρη και στη φουλ έξτρα έκδοση R-Line

Με σποRRR ταμπεραμέντο

Θυμόμαστε την δοκιμή του απερχόμενου VW Tiguan λίγο πριν τη δύση της εμπορικής του καριέρας και με αφορμή την προωθητική ενέργεια της ελληνικής αντιπροσωπείας VW Deals  με την τιμή του να ξεκινά κάτω από τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Το VW Tiguan δε χρειάζεται συστάσεις, είναι χρόνια ένας από τους βασικούς παίκτες στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Διατηρώντας ένα κλασσικό και πιο σοβαρό ύφος, έχει καταφέρει να δημιουργήσει το κοινό του και αποτελεί μια από τις ολοκληρωμένες προτάσεις της αγοράς. Το πιο «σοβαρό» ύφος, «διαταράσσει» η έκδοση R-Line με τον πιο σπορτίφ προσανατολισμό, όπως εκφράζεται μέσα από το εξωτερικό και εσωτερικό φινίρισμα. Πιο σπορ προφυλαχτήρες, ενθέσεις χρωμίου και μεταλλικές επενδύσεις, αλλά και 19άρες ζάντες δίνουν περισσότερο ενδιαφέρον οπτικά. Εκτός βέβαια των σχεδιαστικών αλλαγών, η R-Line είναι και πιο πλούσια εξοπλιστικά, με στοιχεία μεταξύ άλλων, όπως κλιματισμός 3 ζωνών, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής 9,2 ιντσών.

Εσωτερικό: Πάντα ποιοτικό, πρακτικό και ευρύχωρο

Το εσωτερικό χάρη στο φινίρισμα της R-Line έκδοσης γίνεται ακόμη πιο όμορφο, συγκριτικά με τη βασική έκδοση.  Πάντως να υπενθυμίσουμε πως στην τελευταία ανανέωση έλαβε πιο digital χαρακτήρα χάρη στην οθόνη αφής του νέου συστήματος infotainment, το πολυλειτουργικό τιμόνι και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Φυσικά  εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, η οποία τονίζεται από την ευρεία χρήση μαλακού υλικού, το εξαιρετικό επίπεδο φινιρίσματος και την άριστη συναρμολόγηση, ενώ προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία ακόμη και για 5 ενήλικες. Παράλληλα, χάρη στο κατά 180 χλστ. εμπρός-πίσω μετακινούμενο πίσω κάθισμα ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα από 420-515 λτ..


Το εσωτερικό του Tiguan κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη την ευρεία χρήση μαλακού υλικού, το εξαιρετικό επίπεδο φινιρίσματος και την άριστη συναρμολόγηση.
3 Φωτογραφίες »

Το εσωτερικό του Tiguan κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη την ευρεία χρήση μαλακού υλικού, το εξαιρετικό επίπεδο φινιρίσματος και την άριστη συναρμολόγηση.

Σελίδα 2Κινητήρας: Δυνατός σε τράβηγμα, καίει 9 λίτρα
Σελίδα 3Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας
Σελίδα 4Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN