Πού διαφέρει από το «απλό» Tiguan, ποια άλλα 7-θέσια υπάρχουν & τι παίζει με το τέλος ταξινόμησης;

9.719 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)
Πού διαφέρει από το «απλό» Tiguan,  ποια άλλα 7-θέσια υπάρχουν & τι παίζει με το τέλος ταξινόμησης;
2 Φωτογραφίες »

Αναφέραμε νωρίτερα ότι το 7-θέσιο VW Tiguan Allspace έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την «απλή» έκδοση του γνωστού μικρομεσαίου SUV. Πώς μεταφράζεται αυτό σε αριθμούς; Το Tiguan Allspace είναι 242 χλστ. μακρύτερο (4.728 χλστ.), 25 χλστ. πιο ψηλό (1.679 χλστ.), ενώ έχει και 112 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.789 χλστ.). Σχεδιαστικά, πάντως, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων. Το Tiguan Allspace διατηρεί την επιβλητική και κομψή μάρκα με τους LED προβολείς, με τον στάνταρ εξοπλισμό να περιλαμβάνει 18άρες ζάντες αλουμινίου Kingston.


Χωρίς διαφορές συγκριτικά με το «απλό» Tiguan έρχεται σχεδιαστικά το Tiguan Allspace, με την κομψή μπροστινή μάρκα να ξεχωρίζει για τους LED προβολείς με λειτουργία φωτισμού στροφής.
2 Φωτογραφίες »

Χωρίς διαφορές συγκριτικά με το «απλό» Tiguan έρχεται σχεδιαστικά το Tiguan Allspace, με την κομψή μπροστινή μάρκα να ξεχωρίζει για τους LED προβολείς με λειτουργία φωτισμού στροφής.

 
Όσον αφορά τον ανταγωνισμό του VW Tiguan Allspace, υπάρχουν αρκετές επιλογές, και στον συμβατικό και στον premium ανταγωνισμό. Μένοντας στις πιο προσιτές προτάσεις, φθηνότερο όλων είναι το 7-θέσιο Dacia Jogger, το οποίο βέβαια δεν είναι SUV αλλά προσεγγίζει περισσότερο την κατηγορία των πολυμορφικών (από 24.180 ευρώ). Υπάρχουν και τα SEAT Tarraco, Skoda Kodiaq (από 33.400 ευρώ), Peugeot 5008 (από 41.200 ευρώ).
 
Κλείνοντας, να κάνουμε μία σημαντική επισήμανση. Η ελληνική νομοθεσία δίνει και συγκεκριμένα οικονομικά bonus σε τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες που θέλουν να αγοράσουν καινούργιο όχημα, καθώς τις απαλλάσσει από το τέλος ταξινόμησης (Τ.Τ.) επιβατικών αυτοκινήτων. Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξή σας στο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο.

Σελίδα 1Δοκιμή: 7-θέσιο VW Tiguan Allspace | Αυτόματο 4x4 & diesel με 150 PS
Σελίδα 2Πού διαφέρει από το «απλό» Tiguan, ποια άλλα 7-θέσια υπάρχουν & τι παίζει με το τέλος ταξινόμησης;
Σελίδα 3Εσωτερικό - Χώροι: Hi-tech & ποιοτική καμπίνα, χωράνε 3 επιβάτες με ύψος πάνω από 1,95 μ.
Σελίδα 4Κινητήρας: Με 2λιτρο μοτέρ που «καίει» 7 λίτρα & σε πάει +1.000 χλμ. με ένα γέμισμα
Σελίδα 5Οδική συμπεριφορά: Ένα αθόρυβο SUV για το ταξίδι, για να πάρεις μαζί σου μία βάρκα
Σελίδα 6Η γνώμη μας
Σελίδα 7Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ford
test center