Δοκιμή: Nέο Hyundai Kona 1.0Τ 120 PS 48V

57.825 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)
Εκτός από μεγαλύτερες διαστάσεις, το Hyundai Kona απέκτησε και φουτουριστικό design, το οποίο υποστηρίζει εξαιρετικά η λεπτή LED μπάρα που υπάρχει εμπρός και πίσω και την οποία η Hyundai ονομάζει «Sea
7 Φωτογραφίες »

Εκτός από μεγαλύτερες διαστάσεις, το Hyundai Kona απέκτησε και φουτουριστικό design, το οποίο υποστηρίζει εξαιρετικά η λεπτή LED μπάρα που υπάρχει εμπρός και πίσω και την οποία η Hyundai ονομάζει «Seamless Horizon Lamp».

- Αν αφήσεις το γκάζι «ρολάρει» σαν να έχει νεκρά, ακόμα και με κουμπωμένη ταχύτητα
- Φαντεζί ταμπλό με δύο συνεχόμενες οθονάρες 12,3 ιντσών, όπως στις σύγχρονες Mercedes
- Κοστίζει 25.290 ευρώ με καλό όμως εξοπλισμό
- Έχει 5 χρόνια εγγύηση για όσα χιλιόμετρα και αν κάνεις

Kona με εξηλεκτρισμένο «χιλιάρη» κινητήρα

Όπως γράψαμε και στη δοκιμή της full υβριδικής έκδοσης του νέου Hyundai Kona, η δεύτερη γενιά του κορεάτικου SUV έκανε μεγάλο άλμα και άλλαξε ουσιαστικά κατηγορία: Με μήκος στα 4,350 μ. πλέον ξέφυγε από τα όρια των μικρών SUV και πέρασε στα… χωράφια της μεγαλύτερης κατηγορίας που όρισε το πρώτο Nissan Qashqai.

Μεγαλύτερο αμάξωμα προφανώς σημαίνει πιο οικογενειακούς χώρους, αλλά και μεγαλύτερο βάρος ήτοι αυξημένες ανάγκες από το μοτέρ κίνησης. Στη βάση λοιπόν της γκάμας του νέου Kona είναι ο γνωστός 1,0 T-GDi κινητήρας της Hyundai που αποδίδει 120 άλογα και συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο τεχνολογίας iMT.

Αυτό ακριβώς το set-up δοκιμάζουμε στις επόμενες γραμμές. Σημειωτέον, η τιμή του βασικού Kona είναι στα 25.290 ευρώ και ο εξοπλισμός της κρίνεται πλήρης, αφού μέχρι και η οθόνη είναι στις 12,3 ίντσες. Από τη μεσαία έκδοση προσφέρεται στάνταρ και ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3`` που μαζί με την κεντρική οθόνη δημιουργεί ένα σύνολο, που θυμίζει τα ψηφιακό περιβάλλον των σύγχρονων Mercedes.  Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι διαθέσιμο με 5 χρόνια εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν τεχνικό έλεγχο.


Φαντεζί καμπίνα που χαρακτηρίζεται από το «αιωρούμενο» οριζόντιο ταμπλό C-Pad και τις διπλές οθόνες των 12,3 ιντσών (από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού είναι στάνταρ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων).
7 Φωτογραφίες »

Φαντεζί καμπίνα που χαρακτηρίζεται από το «αιωρούμενο» οριζόντιο ταμπλό C-Pad και τις διπλές οθόνες των 12,3 ιντσών (από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού είναι στάνταρ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων).

Σελίδα 2Κινητήρας-Κατανάλωση: Επαρκής κινητήρας και λογική κατανάλωση για οικογενειακό SUV
Σελίδα 3Στο δρόμο: Αποτελεσματικό και ασφαλές σε όλες τις συνθήκες
Σελίδα 4Η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
LINGLONG STOXOS TOP 5
skoda