4 φωτογραφίες »

5 πράγματα για το νέο Toyota RAV4

166.560 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2020)

1 Προσοχή στην (υβριδική) λεπτομέρεια
Οι τεχνικοί της Toyota έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε λεπτομέρειες όπως η μείωση του βάρους και του όγκου της νέας μπαταρίας του υβριδικού συστήματος. Πλέον, αυτή χωρά εμπρός από τα πίσω καθίσματα, βοηθώντας στη συγκέντρωση των μαζών πλησιέστερα στο κέντρο και βελτιώνοντας την κατανομή βάρους που πλέον είναι 51/49 εμπρός-πίσω. Οι τετρακίνητες υβριδικές εκδόσεις χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρα 54 ίππων για την κίνηση και των πίσω τροχών με την κατανομή να μπορεί να είναι από 100/0 έως 20/80 εμπρός/πίσω ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Υπάρχει και λειτουργία Trail.

2 Mε νέα πλατφόρμα και νέες… «αναλογίες»
Το καινούργιο Toyota RAV4 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-K. Αυτή είναι 57% πιο άκαμπτη, μειώνει το κέντρο βάρους (αυξάνοντας ταυτόχρονα την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ.), λανσάρει πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και βελτιώνει την κατανομή βάρους. Νέες αναλογίες για το Toyota RAV4: Μείωσε κατά 5 χλστ. το συνολικό μήκος (4.600 χλστ.), 10 χλστ. το ύψος και 35 χλστ. τους προβόλους του (5 χλστ. ο μπροστινός και 30 χλστ. ο πίσω). Το πλάτος όμως αυξήθηκε κατά 10 χλστ. (1.855 χλστ.) το μεταξόνιο κατά 30 χλστ. (2.690 χλστ.) και η απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ.

3 Με μαγικό καθρέφτη
Το νέο Toyota RAV4 λάνσαρε πρώτο έναν (έξτρα) πρωτοποριακό κεντρικό καθρέφτη: Όταν όμως ο οδηγός το επιλέξει, από συμβατικός ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης μετατρέπεται σε ψηφιακό μόνιτορ προβολής της εικόνας που βιντεοσκοπεί μια υψηλής ευκρίνειας κάμερα, που είναι τοποθετημένη στο πίσω άκρο της οροφής. Υψηλόσωμοι πίσω επιβάτες και ογκώδη αντικείμενα δεν μπορούν να μειώσουν πλέον το οπτικό πεδίο, ενώ την ίδια εικόνα με τον οδηγό έχουν και οι υπόλοιποι επιβάτες του αυτοκινήτου. 

4 Χωρίς diesel κινητήρα
Diesel έκδοση δεν υπάρχει στο νέο RAV4, το οποίο έρχεται με δυο κινητήρια σύνολα βενζίνης: Ένα υβριδικό και ένα συμβατικό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Toyota το 90% των πωλήσεών θα αφορούν το μοντέλο με το νέο, 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα Dynamic Force. Η συμβατική έκδοση του νέου Toyota RAV4 χρησιμοποιεί έναν επίσης νέο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού απόδοσης 175 ίππων με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης και με 6τάχυτο μηχανικό ή Direct Shift-CVT κιβώτιο.

5 Δεύτερης γενιάς πακέτο «Toyota Safety Sense»
To Τoyota RAV4 λανσάρει τη, 2ης γενιάς, σουίτα συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense με αναπτυγμένα χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης και βελτιωμένη κάθε λειτουργία. Ενσωματώνει αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών, ενεργό cruise control, αυτόματη εναλλαγή φώτων, αναγνώριση λωρίδας κυκλοφορίας με ενεργή διόρθωση, αναγνώριση σημάτων και πολλά ακόμα.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

test center
test center