Φθορές στο συμπλέκτη, αν έχει πολλά χιλιόμετρα στην πόλη

6.790 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2024)
Φθορές στο συμπλέκτη, αν έχει πολλά χιλιόμετρα στην πόλη

Το μεταχειρισμένο Toyota Yaris που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ένα από τα πρώτα facelift μοντέλα, τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους το 2014. Παρά τα 10 χρόνια χρήσης δεν παρατηρούνται εκτεταμένες φθορές στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Οι πλαστικές επενδύσεις δεν έχουν γρατζουνιές και σημάδια από τη χρήση, οι διακόπτες δεν έχουν χάσει το χρώμα τους και το στεφάνι του τιμονιού δεν εμφανίζει γυαλάδες από τη συνεχή επαφή με τα χέρια του οδηγού. Σε αντίστοιχα καλή κατάσταση βρίσκονται και οι ταπετσαρίες των καθισμάτων αλλά και το αφρώδες υλικό που διατηρεί τη φόρμα του.


Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με θερμαινόμενα καθίσματα, οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα infotainment και camera οπισθοπορείας, στοιχεία τα οποία λειτουργούν σωστά. Επιπλέον, κατά την οδήγηση του μεταχειρισμένου μοντέλου δεν παρατηρήθηκαν κενά στο σύστημα διεύθυνσης, ούτε σημάδια «κόπωσης» από την ανάρτηση και τα φρένα.

Αν τα μηχανικά μέρη του Toyota Yaris 2012-2019 έχουν μια αδυναμία, αυτή βρίσκεται στο δίσκο του συμπλέκτη, ο οποίος φθείρεται αρκετά στην περίπτωση που το αυτοκίνητο κυκλοφορούσε συνεχώς εντός της πόλης. Οφείλουμε να αναφέρουμε όμως πως αυτή είναι μια συνηθισμένη φθορά στα αυτοκίνητα πόλης και δεν περιορίζεται μόνο στο Yaris.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές ιδιοκτητών Yaris τρίτης γενιάς, το χρώμα του αμαξώματος έχει σχετικά λεπτή στρώση και ως εκ τούτου είναι ευαίσθητο στις βαθιές γρατζουνιές.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Toyota Yaris 2012-2019
Σελίδα 2Στο προηγούμενο Yaris θα χωρέσουν 5 ενήλικες
Σελίδα 3Bενζινοκίνητο και hybrid χωρίς ζημιές. Diesel: Μπορεί να περάσει λάδι στο intercooler
Σελίδα 4Φθορές στο συμπλέκτη, αν έχει πολλά χιλιόμετρα στην πόλη
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα Toyota Yaris 2012-2019 κοστίζουν κατά μέσο όρο 12.700 ευρώ
ford
test center