Πόσο καλό είναι το VW Golf έκτης γενιάς ως μεταχειρισμένο;

8.389 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)
Πόσο καλό είναι το VW Golf έκτης γενιάς ως μεταχειρισμένο;

Το VW Golf έχει γίνει συνώνυμο του όρου «μικρομεσαίο hatchback» χάρη στην ιστορία μισού αιώνα που έχει, με την πρώτη γενιά να κάνει το ντεμπούτο της το 1974. Κάνοντας fast-forward μερικές δεκαετίες αργότερα, αναλύουμε πόσο καλό είναι ως μεταχειρισμένο το Golf έκτης γενιάς, το οποίο ήταν σε παραγωγή από το 2008 μέχρι το 2013. Αποτελεί καλή επιλογή σήμερα, 16 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία; Ποιες είναι οι τυπικές φθορές και ποιες οι ζημιές που παρουσιάζει το μοντέλο; Ας τα δούμε αναλυτικά!


Το VW Golf MK6 είναι ευρύχωρο, ποιοτικό και στιβαρό στο δρόμο

Μπορεί το design του VW Golf MK6 να παραπέμπει στο ακριβώς προηγούμενο μοντέλο, παρόλα αυτά ο σχεδιασμός είναι πιο σπορτίφ, με στοιχεία που παραπέμπουν στο Scirocco. Στο πλάι του αμαξώματος βρίσκεται ένα τονισμένο νεύρο που ενισχύει το δυναμισμό, ενώ τα πίσω φανάρια θυμίζουν αυτά του Touareg.

Το VW Golf έκτης γενιάς διακρίνεται για την ευρυχωρία του. Οι επιβάτες του πίσω καθίσματος έχουν αρκετό χώρο για τα κεφάλια και τα πόδια τους και συνολικά στο αυτοκίνητο θα ταξιδέψουν 5 ενήλικες επιβάτες. Μόνο ο μεσαίος που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα θα αναγκαστεί να κάνει λίγες παραχωρήσεις, λόγω του ψηλού κεντρικού τούνελ. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 350 λίτρα, ενώ αν αναδιπλωθεί η πλάτη του πίσω καθίσματος ο χώρος φτάνει τα 1.305 λίτρα.

Στο δρόμο το VW Golf MK6 είναι υποδειγματικά σταθερό, τόσο σε ανοιχτό αυτοκινητόδρομο όσο και σε διαδρομές με στροφές. Η συμπεριφορά είναι ουδέτερη, το «πάτημα» στιβαρό και τα περιθώρια πρόσφυσης υψηλά.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Golf MK6
Σελίδα 2Πόσο καλό είναι το VW Golf έκτης γενιάς ως μεταχειρισμένο;
Σελίδα 3Προβλήματα: Καδένα χρονισμού στα TSI, κατανάλωση λαδιού στα GTI
Σελίδα 4Εσωτερικό και αμάξωμα χωρίς φθορές. Ελέγξτε τους θόλους για υγρασία
Σελίδα 5Ο μέσος όρος τιμών των μεταχειρισμένων VW Golf MK6 είναι 10.000 ευρώ
MIKRA VANS LEASING
test center