Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Polo GTI 1.8
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Polo GTI 1.8

6.656 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2023)

Έχει χώρους αντίστοιχους με παλαιότερο Golf και 192 άλογα.
Καλύτερα τα μοτέρ με ιμάντα χρονισμού και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.
Μπορεί να κολλάει το infotainment και να θέλουν καθάρισμα οι νεροχύτες της ηλιοροφής.
Τα Polo GTI MK5 έχουν μέση τιμή 14.000 ευρώ.

Έχει χώρους αντίστοιχους με παλαιότερο Golf και 192 άλογα

Το VW Polo της προτελευταίας, 5ης γενιάς, έχει ευρυχωρία αντίστοιχη παλαιότερων VW Golf και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 4 ενήλικες επιβάτες, με το χώρο αποσκευών να έχει ωφέλιμο όγκο 280 λίτρα. Το εσωτερικό είναι καλοσχεδιασμένο και ποιοτικό σε όλες τις εκδόσεις, ενώ το GTI διαφοροποιείται χάρη στα ημι-bucket καθίσματα, το sport τιμόνι και τις κόκκινες ραφές.

Το Polo που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο είναι μοντέλο του 2017 και διαθέτει τον TSI κινητήρα 1,8 λίτρων που αποδίδει 192 άλογα, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη.

Καλύτερα τα μοτέρ με ιμάντα χρονισμού και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων

Τα πρώτα VW Polo GTI της 5ης γενιάς εφοδιάζονταν με μοτέρ 1,4 λίτρων με 180 άλογα, ενώ τα facelift, χρονολογίας από το 2014 και έπειτα, διαθέτουν κινητήρα 1,8 λίτρων με ισχύ 192 άλογα. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με τον νέο κινητήρα που έχει ιμάντα χρονισμού, μιας και τα προηγούμενα εμφανίζουν προβλήματα στην καδένα, η οποία ενδέχεται να τεντώσει.

Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων έχουν πιο ομαλή λειτουργία από τα DSG, ειδικά με την πάροδο των χιλιομέτρων, και για αυτό το λόγο σας συνιστούμε να προτιμήσετε μηχανικό σασμάν. Παρόλα αυτά, το μοντέλο της δοκιμής μας λειτουργεί απροβλημάτιστα και σωστά.

Μπορεί να κολλάει το infotainment και να θέλουν καθάρισμα οι νεροχύτες της ηλιοροφής

Δεν υπάρχουν φθορές στο εσωτερικό και στα μηχανικά μέρη του VW Polo GTI που έχουμε στη διάθεσή μας. Το σύστημα infotainment ενδέχεται να «κολλάει» και να καθυστερεί στη λειτουργία του, ενώ αν το αυτοκίνητο διαθέτει ηλιοροφή, υπάρχει η πιθανότητα να χρειάζονται καθάρισμα οι νεροχύτες της, μια διαδικασία που δεν είναι πολύπλοκη.

Ο πιο «ειδικός» χαρακτήρας του αυτοκινήτου σημαίνει πως θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση που είχαν κάνει οι προηγούμενοι κάτοχοι και στο ιστορικό του οχήματος.

Τα Polo GTI MK5 έχουν μέση τιμή 14.000 ευρώ

Τα μεταχειρισμένα VW Polo GTI MK5 έχουν μέση τιμή γύρω στα 14.000 ευρώ. Τα πιο προσιτά κοστίζουν περίπου 9.000 ευρώ, ενώ τα πιο ακριβά αγγίζουν τα 22.000 ευρώ.

Τα μοντέλα με 1.800αρη κινητήρα, όπως αυτό της δοκιμής μας, είναι πιο ακριβά, με το μέσο όρο τιμής να κυμαίνεται στα 20.500 ευρώ.

Ας δούμε αναλυτικά τη δοκιμή του μεταχειρισμένου VW Polo στις σελίδες που ακολουθούν. Κάνοντας κλικ εδώ θα διαβάσετε όλες τις δοκιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του AutoTriti.

Σελίδα 2Πόσο καλό είναι το VW Polo GTI ως μεταχειρισμένο;
Σελίδα 3Καλύτερα τα μοτέρ με ιμάντα χρονισμού και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων
Σελίδα 4Μπορεί να κολλάει το infotainment και να θέλουν καθάρισμα οι νεροχύτες της ηλιοροφής
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα VW Polo GTI MK5 έχουν μέση τιμή 14.000 ευρώ
TI LINGLONG AGORAZO
skoda