Πρώτη φορά χειροκίνητη η BMW Z4 στην έκδοση Pure Impulse
8 Φωτογραφίες »

Πρώτη φορά χειροκίνητη η BMW Z4 στην έκδοση Pure Impulse

2.735 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2024)

- Πισωκίνητη με 340 άλογα και 500 Nm ροπής
- Με τροχούς διαφορετικών διαστάσεων μπροστά και πίσω
- Νέο φινίρισμα για την οροφή και με νέα χρώματα
- Έχει M μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και ειδικές δερμάτινες επενδύσεις
- Θα λανσαριστεί τον Μάρτιο με τιμή 71.016 ευρώ

Πισωκίνητη με 340 άλογα και 500 Nm ροπής

Για πρώτη φορά στην τρέχουσα γενιά, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το λανσάρισμά της στην αγορά, η Z4 θα γίνει διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο όμως θα μπορεί να συνδυαστεί μόνο με την πιο ισχυρή της έκδοση. Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση Pure Impulse της BMW Z4 M40i, συνδυάζει έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο Το κινητήριο σύνολο αποδίδει 340 ίππους με μέγιστη ροπή 500 Nm, ενώ ένας twin-scroll turbo τροφοδοτεί τους έξι θαλάμους καύσης με συμπιεσμένο αέρα. Επιπλέον, με την ισχύ να μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς, ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας είναι σε θέση να επιταχύνει την BMW Z4 M40i από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και σε 4,5 δλ. στα μοντέλα με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport.

Με τροχούς διαφορετικών διαστάσεων μπροστά και πίσω

Ο στάνταρ εξοπλισμός της BMW Z4 M40i περιλαμβάνει σπορ τιμόνι με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιαμού, φρένα M Sport και διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα, καθώς και προσαρμοζόμενη ανάρτηση M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με βελτιστοποιημένο λογισμικό για την έκδοση Pure Impulse. Αλλο ένα νέο χαρακτηριστικό αφορά τα μεγέθη των τροχών, καθώς για πρώτη φορά στην BMW Z4 M40i του 2024 τοποθετούνται τροχοί διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος M με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα έχουν διάμετρο 19 ίντσες στον εμπρός άξονα και 20 ίντσες στον πίσω, ενώ διαθέτει και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Νέο φινίρισμα για την οροφή και με νέα χρώματα

Η μαλακή οροφή λειτουργεί ηλεκτρικά και διατίθεται σε φινίρισμα Anthracite Silver ως εναλλακτική επιλογή σε σχέση με το στάνταρ μαύρο χρώμα των υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου. Τέλος, προστέθηκαν νέες αποχρώσεις στην παλέτα εξωτερικών χρωμάτων, όπως το «Frozen Deep Green» που προορίζεται για τις κορυφαίες εκδόσεις του roadster. Στην παλέτα χρωμάτων για τα οχήματα που προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης περιλαμβάνεται το μεταλλικό φινίρισμα Frozen Deep Green.

Έχει M μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και ειδικές δερμάτινες επενδύσεις

Η έκδοση Pure Impulse περιλαμβάνει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M στο εσωτερικό καθώς και αποκλειστικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας μοχλός αλλαγής ταχυτήτων Μ και ένα ειδικό για το μοντέλο κάλυμμα κεντρικής κονσόλας, που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου της ειδικής έκδοσης. Η δερμάτινη επένδυση Vernasca σε χρωματισμό Cognac και μαύρες ραφές M - επίσης αποκλειστικά για την BMW Z4 M40i Pure Impulse. Η συγκεκριμένη συμπληρώνεται στο εσωτερικό από διακοσμητικές λωρίδες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN