Έτσι μπορεί να μοιάζει μια νέα ηλεκτρική Toyota Corolla
2 Φωτογραφίες »

Έτσι μπορεί να μοιάζει μια νέα ηλεκτρική Toyota Corolla

4.120 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2024)

- Πρόκειται για σχέδιο ανεξάρτητου σχεδιαστή
- Μια ηλεκτρική έκδοση ίσως μεγάλωνε τα ποσοστά της Toyta στον τομέα
- Το σχέδιο υιοθετεί γνώριμα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για σχέδιο ανεξάρτητου σχεδιαστή

Η Corolla είναι από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μοντέλα της Toyota. Ένα όχημα του οποίου η 12η γενιά βγήκε στις αγορές το 2018 με 3 εκδόσεις, μια hatchback, μια sedan αλλά και σε wagon. Η Toyota δεν έχει ανακοινώσει κάτι για τα μελλοντικά σχέδια του μοντέλου, αν θα υπάρξει επόμενη γενιά το 2025, αλλά δεν πρέπει να είναι και στις άμεσες προτεραιότητες της. Τα γεγονότα αυτά, βέβαια, δεν αποτρέπουν τους οπαδούς του μοντέλου να οραματίζονται. Ένα σχέδιο ενός σχεδιαστή πίσω από το κανάλι Evren Ozgun Spy Sketch στο YouTube, έκανε αυτές τις μέρες το γύρο του διαδικτύου και οραματίζεται την πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια νέα Corolla με αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Μια ηλεκτρική έκδοση ίσως μεγάλωνε τα ποσοστά της Toyta στον τομέα

Η Toyota ήταν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πρώτη σε πωλήσεις στις παγκόσμιες αγορές, με πάνω από 11 εκατομμύρια παραδόσεις. Παρόλα αυτά, μόλις λίγο πάνω από 100.000 εξ αυτών αφορούν ηλεκτρικά οχήματα, λιγότερο δηλαδή από 1% των συνολικών πωλήσεων της. Αν, λοιπόν η Toyota έχει σκοπό να βελτιώσει αυτό το ποσοστό και να ανταγωνιστεί εταιρίες όπως η Tesla στις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων, μια ηλεκτρική Corolla μπορεί να έκανε την διαφορά. 

Το σχέδιο υιοθετεί γνώριμα χαρακτηριστικά

Στο σχέδιο του σχεδιαστή βλέπουμε πως θα μπορούσε να μοιάζει η ηλεκτρική Corolla. Φουτουριστική, μινιμαλιστική, επιθετική και συνάμα με μια σχεδίαση που διατηρεί κάποια από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της γκάμας Corolla. Ο σχεδιαστής διατήρησε τον μεγάλο μπροστινό αεραγωγό, τις αιχμηρές γωνίες στους μπροστινούς LED προβολείς και προσέθεσε λαχανί πινελιές στις ζάντες, στο έμβλημα και στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου δέχθηκε αρκετές αλλαγές, συγκριτικά με την υπάρχουσα Corolla δίνοντας στο υποτιθέμενο ηλεκτρικό όχημα ένα πιο boxy σχεδιασμό. Μένει φυσικά να δούμε, αν η Toyota έχει πρόθεση να κάνει ποτέ το όραμα αυτό πραγματικότητα.

Mercedes
SEAT