Ένας οξύς ήχος στο φρενάρισμα, προειδοποιεί ουσιαστικά για φθορά στα τακάκια των φρένων και την ανάγκη αντικατάστασής τους.

Τι προσέχουμε στα φρένα

11.466 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/12/2016

Κάποιες δυσλειτουργίες στο σύστημα πέδησης, μπορούμε να τις εντοπίσουμε εξ αρχής, ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα, πηγαίνοντας το αυτοκίνητό μας στο συνεργείο. Ενδείξεις είναι συνήθως οι εξής:
- Αν κατά το φρενάρισμα, το τιμόνι μας τρέμει, τότε πιθανότατα έχει στραβώσει ο δίσκος και θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσουμε ή να τον πάμε σε τόρνο.
- Πρόβλημα στα τακάκια των φρένων, δείχνει από την πλευρά του, ένας οξύς ήχος στο φρενάρισμα, ο οποίος προειδοποιεί ουσιαστικά για τη φθορά τους και την ανάγκη αντικατάστασής τους.
- Όταν το πεντάλ του φρένου φαίνεται πιο σκληρό από ό,τι έχετε συνηθίσει, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα στον ενισχυτή κενού και θα πρέπει να ελεγχθεί για τυχόν διαρροές.
- Αντίστοιχα, αν το πεντάλ είναι πιο μαλακό απτό συνηθισμένο, πιθανότατα οφείλετε στην υψηλή θερμοκρασία στα υλικά τριβής και θα πρέπει να ελέγξετε τη στάθμη των υγρών φρένων.
- Φυσικά, αν το φρενάρισμα είναι πιο αργό από το συνηθισμένο, ο έλεγχος ολόκληρου του συστήματος, για πιθανές φθορές ή άλλες δυσλειτουργίες, θεωρείται άμεσα απαραίτητος.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ