GP Αυστραλίας: Εύκολη pole για τον Verstappen

3.568 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2024)
GP Αυστραλίας: Εύκολη pole για τον Verstappen

- 35η pole position στην καριέρα του Verstappen
- Δεύτερος ο Leclerc, ποινή 3 θέσεων για τον τρίτο Sergio Perez
- Στα αζήτητα ο Hamilton, θα εκκινήσει 11ος τον αγώνα

Η 35η pole position στην καριέρα του Verstappen

Ο Max Verstappen πήρε άνετα την τρίτη σερί του pole position για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, μετά την επικράτησή του στις κατατακτήριες δοκιμές των δύο προηγούμενων αγώνων σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με δύο νίκες στους αντίστοιχους αγώνες. Ο Ολλανδός πιλότος δεν άφησε περιθώρια για αντιδράσεις στις δύο Ferrari που μέχρι το Q2 είχαν δείξει πως θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές για να διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις του grid. Ο Verstappen ήταν ο μοναδικός που «έσπασε» το 1:16 στην πίστα του Albert Park καθώς σταμάτησε τα χρονόμετρα στo 1:15.915, όντας 0,270 δλ. ταχύτερος από τον δεύτερο Carlos Sainz, ο οποίος ανέκαμψε από την πρόσφατη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, και έτσι κατέκτησε την 35η pole position της καριέρας του.

Ποινή 3 θέσεων για τον Sergio Perez

Ο Sergio Perez μπορεί να «έγραψε» τον τρίτο καλύτερο χρόνο της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών, ωστόσο έλαβε ποινή τριών θέσεων για ένα συμβάν με τον Nico Hulkenberg στο Q1. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, ο Hulkenberg αναγκάστηκε να αποφύγει τον Checo στην 13η στροφή όσο ο πρώτος έκανε την προσπάθειά του για χρόνο γύρου. Η ευθύνη έπεσε στην ομάδα της Red Bull που δεν ειδοποίησε έγκαιρα τον πιλότο της πριν τον φτάσει το μονοθέσιο της Haas, ωστόσο την πλήρωσε ο Perez, ο οποίος τελικά θα εκκινήσει από την έκτη θέση.

Αυτή η εξέλιξη, έφερε αυτόματα τον Lando Norris στη δεύτερη σειρά του grid, στην 3η θέση έχοντας λίγο πιο πίσω δίπλα του τον Charles Leclerc στην τέταρτη.

Στα αζήτητα έμεινε σε αυτό τον αγώνα ο Lewis Hamilton, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Q2 αρκούμενος στην ενδέκατη θέση, ενώ ο ομόσταβλός του σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο.

Κλείνοντας, ο αγώνας θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Κυριακής στις 6:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας

Toyota
SEAT